Dubbel glas laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Dubbel glas plaatsen

Met dubbel glas plaatsen verhoog jij je wooncomfort! Waarom? Als je dubbel glas laat plaatsen in bestaande ramen, dan verlies je minder warmte. In huis is het lekker warm en bovendien verlaag je hiermee je energiekosten. Op zoek naar een glaszetter om dubbel glas te laten plaatsen?

Start gratis offerteaanvraag!

Daarna ontvang je zo snel mogelijk een prijsopgave van een glaszetter bij jou in de buurt.

Op deze pagina lees je meer over dubbel glas laten plaatsen. Je leest of het mogelijk is om dubbel glas te plaatsen in bestaande ramen, en wanneer je dubbel glas moet vervangen. Ook lees je wat dubbel glas plaatsen gaat kosten en hoe je hierop bespaart.


Waarom dubbel glas?

Dubbel glas plaatsen heeft hele belangrijke voordelen. Allereerst omdat dit de isolatie in huis verbetert. Als jij dus dubbel glas laat zetten in oude kozijnen heb je minder last van warmteverlies, hoef je minder te stoken waardoor je energierekening daalt en draag je ook nog bij aan een beter milieu! Als bijkomend voordeel zorgt het plaatsen van dubbel glas ook nog voor een betere geluidsisolatie.

Glaszetter nodig?

Gratis offertes vergelijken!

Dit zijn de grootste voordelen van dubbel glas laten zetten:

 • Je verliest minder warmte.
 • De energierekening daalt.
 • Door dubbel glas te laten plaatsen draag je bij aan een beter milieu.
 • Het plaatsen van dubbel glas verbetert ook de geluidsisolatie in huis.

Dubbel glas plaatsen, wat kost dat?

Wil je dubbel glas plaatsen in bestaande ramen en ben je benieuwd naar de kosten? Dubbel glas vervangen is vaak iets duurder: je betaalt dan natuurlijk ook voor de arbeidskosten om het oude glas te verwijderen. Toch raden we je niet aan dit zomaar zelf te doen, om zo verwondingen te voorkomen.

Wat kost dubbel glas plaatsen?

Laat je standaard dubbel glas plaatsen in bestaande ramen, dan liggen de kosten rond de €100,- per m². Laat jij je dubbel glas vervangen door HR-beglazing? Dan lopen de kosten hoger op. De kosten liggen dan rond de €120,- per m². Kies je voor HR+ glas dan betaal je gemiddeld €130,- per m² en voor HR++ ramen liggen de kosten nog iets hoger: gemiddeld rond de €135,- per m².

Dubbel glas plaatsen kosten

Welk dubbel glas plaatsen? Gemiddelde prijs per m² incl. montage en btw*
Standaard dubbel glas €100,-
HR glas €120,-
HR+ glas €130,-
HR++ glas €135,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dubbel glas plaatsen: het proces

Wil je dubbel glas laten plaatsen? We raden je zeker aan om hiervoor een glazenzetter in te schakelen. Dubbel glas vervangen is namelijk een klus die correct moet worden uitgevoerd, om zo verwondingen en beschadigingen aan het glas te voorkomen. Elke glaszetter heeft natuurlijk zijn eigen werkwijze. In grote lijnen werken de vakmannen volgens het volgende stappenplan:

Zo gaat een glaszetter te werk als hij dubbel glas gaat plaatsen in bestaande ramen:

 • Stap 1: oude beglazing verwijderen. Met een stanleymes snijdt de glaszetter het kit rondom het raam los. Hierna kan hij de glaslatten verwijdert, zodat hij dan met zuignappen de glasplaat kan verwijderen.
 • Stap 2: voorbereiding nieuwe glas. Om het dubbel glas te plaatsen, moet het kozijn goed schoon zijn. De glaszetter verwijdert oude spijkers en lijmresten en hij trekt de oude kitlaag weg. Als de sponning erg vervuild is gebruikt hij een sopje om de binnenkant goed schoon te maken.
 • Stap 3: glasband plaatsen. De glaszetter plaatst eerst glasband in de sponning. Ook plaatst hij twee kunststofblokjes in de hoeken waarop het glas kan steunen.
 • Stap 4: dubbel glas plaatsen in bestaande ramen: de vakman zet de glasplaat in de sponning. Met spijkers zet hij daarna de glaslatten weer terug. Om het raam volledig wind- en waterdicht te maken werkt hij de kozijnen af met overschilderbare kit.

Glaszetter gezocht voor het plaatsen van dubbel glas?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan en profiteer van een scherp aanbod!

Gratis offertes vergelijken!


Waar dubbel glas laten plaatsen?

Je kunt dubbel glas laten plaatsen op verschillende plekken. Zo is het natuurlijk mogelijk om het dubbel glas in bestaande ramen te vervangen. Maar daarnaast is het mogelijk om dubbel glas te plaatsen op andere locaties. Denk bijvoorbeeld aan de voordeur: ook hier kun je dubbel glas laten plaatsen. Ook achterdeuren, schuifdeuren en kunststof kozijnen bestaan vaak uit dubbele beglazing.

Hieronder lees je meer over dubbel glas vervangen. Zo weet je precies waar je dubbel glas kan laten plaatsen. Wil jij nu ook dubbel glas laten plaatsen? Start dan nu je gratis offerteaanvraag en bespaar op de kosten!

dubbel glas plaatsen

Dubbel glas plaatsen in bestaande ramen en kozijnen

Eén van de meest voorkomende opties, is dubbel glas plaatsen in bestaande ramen. De vakman vervangt de beglazing, waardoor jij direct profiteert van een betere isolatie en een lagere energierekening. Het maakt hierbij niet uit welke beglazing hiervoor in het kozijn zat: dubbele beglazing is nog niet zo dik dat je hiervoor het kozijn moet vervangen.

Kan ik zelf dubbel glas plaatsen in bestaande kozijnen?

In theorie wel, maar toch raden we je altijd aan om hiervoor een ervaren glaszetter in te schakelen. Alleen dan weet je zeker dat het dubbel glas correct geplaatst is, en dat er naderhand geen lekkages ontstaan.

Dubbel glas in voordeur plaatsen

Zonde als je investeert in het plaatsen van dubbel glas en dan de voordeur vergeet. Dan verlies je via de voordeur alsnog onnodig veel warmte. Vaak gaat het bij de voordeur maar om kleine oppervlakken. Het vervangen van dubbel glas in de voordeur is daardoor niet heel duur.

Wanneer moet ik dubbel glas in de voordeur plaatsen?

Niets moet, maar als je toch al investeert in het plaatsen van dubbel glas dan is het slim om ook direct de beglazing in de voordeur mee te nemen. Ook als het raam in de voordeur beschadigd is, is het slim om direct dubbel glas te plaatsen.

Zelf dubbel glas plaatsen?

Kan ik zelf dubbel glas plaatsen? Het korte antwoord is: ja. Het is zeker mogelijk. In de praktijk blijkt het plaatsen van dubbel glas echter zo lastig en ingewikkeld, dat het slim is om direct een glaszetter in te schakelen. Deze plaatst het glas zo snel en efficiënt mogelijk. Zo zit je niet te lang met een gat in je gevel! Zeker fijn op koude dagen.

Wil je toch zelf aan de slag?

Werk dan voorzichtig en draag altijd beschermende kleding. Als je dubbel glas wilt plaatsen: welke kant hoort dan buiten? Dat is de kant met de sticker erop. Verwijder deze sticker dus pas als de glasplaat in het kozijn staat.

Soorten dubbel glas

Er zijn heel veel verschillende soorten dubbel glas die je kunt laten plaatsen. Maar welke glassoort is nu de beste optie?

 • Dubbel glas: dit is de meest standaard optie, maar tegenwoordig plaatsen glaszetters dubbel glas eigenlijk alleen nog in de vervangingsmarkt. Het heeft een gemiddelde isolatiewaarde van 2,7. Hoe lager deze waarde, des te beter de isolatie.
 • HR-glas: dit is een dubbele glasplaat met een spouw gevuld met edelgas. Hierdoor isoleert het veel beter. Het heeft een isolatiewaarde van gemiddeld 1,7 tot 2,0.
 • HR+ glas: hierbij is ook een warmtewerende coating aangebracht, waardoor de isolatiewaarde nog net iets beter is. De isolatiewaarde ligt rond de 1,3 en 1,6.
 • HR++ glas: met een isolatiewaarde van 1,0 tot 1,2 is dit de beste soort dubbel glas die je kunt laten plaatsen.

glaszetter dubbel glas

Dubbel glas laten zetten? Gratis offerte ontvangen!

Wil jij ook dubbel glas laten plaatsen? Start dan nu je gratis offerteaanvraag! Je ontvangt zo snel mogelijk een offerte voor het plaatsen van dubbel glas. Zo vind je eenvoudig en snel een betaalbare glazenzetter in jouw regio! Geen zorgen: deze aanvraag is gratis én helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.