Vind de beste glashandel voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Glashandel

Met een professionele glashandel ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit en service. Op deze pagina vind je informatie over wat een glashandel voor je kan betekenen en welke verschillende glassoorten er zijn. Ook vind je handige prijsinformatie. Wil je direct een glasexpert in de buurt inschakelen?

Bel dan nu direct met 085 500 1315!

Je ontvangt dan snel een scherp geprijsde offerte van een glasexpert uit de buurt. Voor de offerte betaal je helemaal niets en je zit ook nergens aan vast. Is er spoed bij? Maak dan gebruik van de 24-uurs spoedservice. Er staat binnen no-time een expert op de stoep voor een spoedreparatie.


Wat doet een glashandel?

Een glashandel heeft vele glassoorten in het assortiment. Bij glashandels kun je alle soorten glas bestellen, zoals isolatieglas of mat glas. De meeste soorten zijn uit voorraad leverbaar, zodat je snel geholpen wordt. Weet je niet welke soort ruiten voor jouw woning en budget de beste keuze is? Ook voor deskundig en persoonlijk advies ben je bij een glashandel aan het juiste adres.

Wat doet een glashandel nog meer?

Is er een voetbal door een van je ruiten gegaan? In geval van glasschade bel je naar 085 500 1315 om gebruik te maken van de spoedservice. Er staat snel een specialist op de stop voor een spoedreparatie of een noodoplossing.

glashandel

Soorten glas

Waar je vroeger enkel hoefde te kiezen tussen enkel of dubbel glas, zijn er tegenwoordig veel meer glassoorten. Enkel glas wordt tegenwoordig enkel nog binnenshuis gebruikt, in bijvoorbeeld een vitrinekast of een binnendeur.

Dubbel glas is bij glashandels in vele soorten verkrijgbaar. Standaard dubbelglas heeft een laagje lucht tussen de twee glasplaten. In isolatieglas is deze spouw gevuld met edelgas of zelfs een metalen coating, waardoor de isolatiewaarde veel hoger is.

Daarnaast zijn er ook nog andere glassoorten verkrijgbaar, zoals melkglas, figuurglas en veiligheidsglas. Wil je advies van een glashandel over de beste keuze voor jou? Vraag een gratis offerte aan!

Direct een glashandel aan de lijn?

Bel nu: 085 500 1315


Enkel glas

Enkel glas wordt ook wel float glas genoemd, omdat het wordt gemaakt door gesmolten glas over een bad van tin te gieten.

Wanneer kiezen voor enkel glas?

Enkel glas wordt tegenwoordig niet meer voor ramen gebruikt, omdat deze glassoort niet goed isoleert. Wel is enkel glas geschikt voor gebruik binnenshuis. Denk hierbij aan een vitrinekast of een binnendeur met glaspanelen.

Dubbel glas

Standaard dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw. Deze ruimte tussen de twee glasplaten is gevuld met droge lucht. De laag stilstaande lucht zorgt voor een betere isolatie dan enkel glas heeft. Standaard dubbelglas wordt tegenwoordig niet vaak meer gekozen, omdat er inmiddels beter isolerende ruiten zijn.

Wil je de beste isolatiewaarde? Dan kies je beter voor isolatieglas.

isolatieglas

Isolatieglas

Isolatieglas is dubbel of zelfs driedubbel glas, waar tussen de glasplaten een onzichtbare metalen coating is aangebracht. De betere isolerende soorten hebben daarnaast een spouw gevuld met edelgas in plaats van met lucht. Dan spreken we van HR+, HR++ of HR+++ glas.

Isolatieglas met edelgas en een metalen coating heeft de beste isolatiewaarde. Driedubbel glas is vooral geschikt voor nieuwbouw, omdat dit dikke glas vaak niet in bestaande kozijnen past.

Veiligheidsglas

Wat is veiligheidsglas? Wanneer gewoon glas breekt, spat het niet uiteen in duizenden kleine stukjes. Dit kan voor onveilige situaties zorgen. Bij veiligheidsglas is er tussen de twee glaslagen een laag folie aangebracht. Deze folie zorgt ervoor dat het glas bij elkaar gehouden wordt bij een breuk.

Dit maakt veiligheidsglas geschikt voor balkonbeglazing of glazen wanden. Ook voor ruiten in een schuin dak is veiligheidsglas een geschikte keuze.

Figuurglas

Wil je wel daglicht in huis, maar geen inkijk? Figuurglas is doorschijnend glas waarop met een reliëfwals een patroon is aangebracht. Kies bijvoorbeeld voor een streeppatroon, of een dambordpatroon. Niet alleen beperk je de inkijk, met figuurglas voeg je ook een decoratief element aan je woning toe.

Figuurglas is in alle glassoorten mogelijk, ook in isolatieglas. Naast kleurloos glas kun je ook kiezen uit gekleurd glas.

Melkglas

Melkglas wordt ook wel satijnglas of acide glas genoemd. Bij deze glassoort is een kan van een glas mat gemaakt, waardoor de ruit ondoorzichtig wordt. De ruit laat echter nog wel licht door.

Melkglas is zeer geschikt voor gebruik in huis of in een kantoor. Je kunt er een ruimte mee afsluiten, zonder het gevoel te hebben opgesloten te zijn. Daarnaast is het mogelijk om je bedrijfslogo in melkglas te laten zetten.

Speciale glassoorten

Bij speciale glassoorten moet je denken aan bijvoorbeeld glas-in-lood of gekleurd glas. Deze glassoorten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en zorgen altijd voor een prachtig decoratief element in je woning.

Houd je niet van ruiten schoonmaken? Kies dan voor zelfreinigend glas en bespaar jezelf veel werk. Deze glassoort houdt zichzelf grotendeels schoon, door een zelfreinigende coating. Je bent minder tijd en geld kwijt aan ramen wassen! Vrijwel elke soort dubbelglas is te verkrijgen als zelfreinigend glas.

Laat je een nieuwbouwwoning bouwen en wil je op een unieke manier een lichte sfeer creëren? Met beloopbaar glas voeg je een trendy element aan je woning toe, waarmee ook nog een ruimtelijk effect ontstaat.


Op zoek naar een glashandel in de buurt?

Vraag een gratis én vrijblijvende offerte aan!

Gratis offertes vergelijken


Wat kost glas?

De prijs van glas is afhankelijk van de glassoort. Isolatieglas heeft een gemiddelde prijs van €70,- tot €120,- per m². Standaard dubbelglas is met gemiddeld €65 per m² goedkoper, maar isoleert minder goed. Enkel glas kost gemiddeld €40,- per m² en is vooral geschikt voor binnenshuis gebruik.

In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van de richtprijzen. Voor speciale glassoorten, zoals glas-in-lood of figuurglas gleden andere prijzen. Wil je weten wat je nieuwe beglazing precies gaat kosten? Laat je verrassen door de gunstige prijzen van een glaszetter uit je regio. Je ontvangt snel een gratis offerte en je zit nergens aan vast!

Glas prijzen

GlastypePrijs per m²*
Enkel glas€40,-
Dubbel glas€65,-
Isolatieglas€70,- tot €120,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar zonder de montagekosten. Vraag een gratis offerte aan!

Glas op maat bestellen bij een glashandel

Glashandels hebben de meeste glassoorten altijd op voorraad in standaardmaten. Heb je ruiten nodig met andere afmetingen? Dan kun je bij je glashandel terecht voor glas op maat. Zo krijg je altijd ruiten in de juiste maat en in je gewenste glassoort.

Hoe zit het met speciale glastypes?

Speciale glassoorten, zoals figuurglas, gekleurd glas of glas-in-lood moeten bijna altijd op maat gemaakt worden. Zo pas je de ruiten geheel naar eigen wens aan en krijg je precies de beglazing die je wilt. Vraag een glashandel uit de buurt naar de mogelijkheden. Bij ervaren en professionele glashandels krijg je veel informatie over de keuzes en krijg je altijd kwaliteitsglas geleverd.

glashandels

Glashandel inschakelen? Gratis offerte ontvangen!

Laat je een nieuwbouwwoning bouwen en ben je op zoek naar een goede glashandel? Of wil je de ruiten in je woning vervangen door isolatiebeglazing? Met een glashandel bij jou uit de buurt krijg je altijd goede service en weet je zeker dat de nieuwe beglazing op de juiste manier geplaatst wordt.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!

De offerte kost je helemaal niks en je zit ook nergens aan vast. Er is altijd een glashandel in de buurt om je snel van dienst te zien. Heb je met spoed een glashandel nodig? Maak dan gebruik van de 24/7 spoedservice voor een snelle glasreparatie!