Glasreparatie laten uitvoeren?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Glasreparatie

Heb je glasschade? Dan heb je een monteur nodig voor een glasreparatie. Vaak bestaat een reparatie uit het plaatsen van nieuw glas. Om ondiepe krassen te herstellen, gebruikt een glaszetter een speciale polijstmachine. Dan is het niet nodig om nieuwe beglazing te plaatsen.

Glasschade? Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt gratis en vrijblijvende offertes van glaszetters uit uw regio. Indien nodig is een monteur snel bij je ter plaatse voor het repareren van de schade of het plaatsen van een nieuw glas.

Op deze pagina lees je meer over glasschade, de oorzaken en de reparatiekosten. Schakel een glasspecialist in voor de reparatie.


glasreparatie

Hoe ontstaat glasschade?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor er schade ontstaat. Denk aan vandalisme doordat er een steen door je raam gegooid wordt of juist door een ongeluk, bijvoorbeeld door de bal van je buurjongen. Schade kan ook ontstaan doordat je hard met de deuren slaat. De trillingen veroorzaken soms een breuk in glas.

Hieronder de meest voorkomende oorzaken:

 • Glasbreuk
 • Veroudering
 • Vandalisme
 • Weerschade
 • Bal door de ruit
 • Te hard slaan met deuren

Wat doet een glasherstelbedrijf om een ruit te herstellen?

Bij gebroken glas is het verstandig om zo snel mogelijk een monteur in te schakelen. Ruim daarnaast eventuele glasscherven op, zodat niemand zich daaraan kan verwonden. Maak ook een aantal foto’s van het gebroken glas voor de verzekering.

Een glasherstelbedrijf is snel bij je ter plaatse, binnen 30 minuten. Eerst bekijkt de glasspecialist wat voor schade er is ontstaan en welke mogelijkheden er zijn voor de reparatie. Meestal is het nodig om het gebroken glas te vervangen. De glaszetter verwijdert voor het glasherstel eerst het kapotte raam of de glasscherven en maakt het kozijn helemaal schoon van kitresten. Dan plaatst hij het nieuwe raam en kit alles netjes af.

Je krijgt deskundig advies over het meest geschikt glassoort voor je raam.

dubbel glas lek repareren

Dubbel glas lek repareren

Een glaslek ontstaat door een gat in de afstandhouders van het glas. Hierdoor komt er vocht in de spouw. Uiteindelijk zorgt een glaslek ervoor dat er een witte waas ontstaat door vuil en kalkafzettingen. Glasherstel van een dubbel glaslek is in de meeste gevallen niet mogelijk, omdat het gat lastig te repareren is en een vakman het vocht niet altijd kan verwijderen.

Hoe ontstaat een glaslek?

Een lek in dubbele beglazing ontstaat door een foutieve montage, ouderdom of door een fabrieksfout. Wanneer het glas niet op de juiste manier geplaatst wordt, is het niet altijd waterdicht, waardoor er vocht naar binnen kan kruipen.

Ramen polijsten

Zit er een lelijke kras of zelfs meerdere krassen op het isolatieglas? Door het raam te polijsten, worden de krassen vakkundig weggewerkt. Deze manier van glasherstel werkt ook voor andere vervuiling. Repareren door te polijsten helpt namelijk ook tegen het herstellen van kalkafzetting.

De glaszetter polijst de ramen met een speciale polijstpasta en machine met polijstkop. Hij maakt eerst het raam schoon, vervolgens brengt hij de pasta aan op de polijstkop en daarna poetst hij het raam met roterende bewegingen. Het raam wordt als het ware geschuurd.

Polijsten is alleen geschikt voor ondiepe krassen en vervuiling. Bij diepe krassen moet er te veel glas weggeschuurd worden. Tijdens het polijsten let de glaszetter er steeds op dat het raam egaal blijft en dat er geen deuken ontstaan.

Glas repareren of toch vervangen?

In de meeste gevallen is een breuk of andere beschadiging bij beglazing niet te repareren. Een scheur of barst blijft bijvoorbeeld zichtbaar, er komt vocht en vuil tussen de glasplaten van de dubbele beglazing en het raam isoleert niet meer goed. Glasherstel van een scheur of barst bestaat dus meestal uit het vervangen van het raam.

Een nieuw raam van een glashandel heeft vaak vele voordelen. Tegenwoordig zijn er raamsoorten verkrijgbaar met zeer goede isolerende kwaliteiten (isolatieglas). Zo bespaar je op de energiekosten, omdat warmteverlies voorkomen wordt. Krasjes zijn soms wel te herstellen. Wanneer de reparatiekosten echter zeer hoog uitvallen, is het alsnog verstandiger om nieuw glas te laten monteren.

glas repareren kosten

Wat kost het repareren van glas?

Het repareren van een kapot raam bestaat meestal uit het plaatsen van nieuw glas. Glasherstel met nieuw glas kost ongeveer €30,- tot €35,- per vierkante meter voor HR++-beglazing. Een glasspecialist rekent een gemiddeld uurtarief van €40,- tot €60,- voor het herstellen van de schade. Is het nodig om een noodruit van de glashandel te plaatsen? Per raam kost dit ongeveer €100,- tot €175,- per incident.

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

De prijs van de glashandel wordt bepaald door de schade, de grootte van het raam en welk nieuw glas je laat plaatsen. Ook worden de reparatiekosten bepaald door arbeidstarieven. Het uurtarief in het weekend of midden in de nacht is bijvoorbeeld hoger dan tijdens kantooruren.

Kosten glasreparatie

Werkzaamheden Kosten * Opmerkingen
Plaatsen noodruit door glasservice €100,- tot €175,- per incident Binnen 30 minuten aanwezig
Repareren van de glasschade €40,- tot €60,- per uur Indien mogelijk
Betreft het uurtarief van een glaszetter
Plaatsen nieuw glas €30,- tot €35,- per m² Betreft HR++ glas

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Glaszetter nodig voor het herstellen van glas?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40%

Gratis offertes vergelijken!


Wie betaalt bij glasschade?

Bij glasschade is het in sommige gevallen mogelijk om de reparatiekosten van de glashandel vergoed te krijgen via de verzekering. De reparatie van gebroken glas of een andere beschadiging valt onder de opstalverzekering. Meestal heb je wel een speciale aanvullende verzekering nodig, een speciale glasverzekering. Controleer of jouw verzekering de reparatie vergoedt door de polisvoorwaarden door te lezen of door contact op te nemen met je verzekeraar.

Raam kapot door een ander?

Wanneer het raam stuk is gegaan door de schuld van iemand anders, bijvoorbeeld doordat er een bal door de ruit is gegaan, dan is het mogelijk om de totaalprijs voor de reparatie te verhalen op de WA-verzekering van die persoon.

Voordelen glasservice inschakelen

Bij een kapot raam of gebroken glas heb je snel een deskundige monteur nodig voor de reparatie. Kapot glas is namelijk niet veilig, beschermt je huis niet meer en bovendien isoleert het niet goed. Een glasspecialist weet precies wat de beste methode voor de glasreparatie is en geeft je bovendien graag advies.

Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Een glasmonteur is snel ter plaatse voor een glasreparatie.
 • Je krijgt deskundig advies over de mogelijkheden van de reparatie.
 • Altijd garantie op plaatsen dubbelglas van een glashandel.
 • De monteur beschikt over het benodigde gereedschap voor de glasreparatie.
 • Je weet zeker dat het nieuwe glas op de juiste manier geplaatst wordt.

Start de gratis offerteaanvraag!

goedkope glasreparatie

Gratis offertes voor glasreparatie ontvangen

Heb je snel een glasspecialist nodig voor het repareren van gebroken of kapot glas? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan! Is het nodig om een nieuw glas te plaatsen? Bekijk dan de mogelijkheden voor isolerende beglazing om te besparen op de energiekosten.

Info over de kosten van een reparatie? Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvend offertes met scherpe prijzen. Met een glaszetter uit de regio ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit, een snelle glasreparatie en krijg je tot 15 jaar garantie op het plaatsen van dubbel glas.

Glaszetter nodig?

Gratis offertes vergelijken!