De beste glaszetter nodig?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Glaszetter prijzen

Ben je van plan het glas in de ramen in je huis te vervangen door nieuw glas? Wil je bovendien besparen op energiekosten door nieuwe beglazing? Je vraagt je vast af welke mogelijkheden er zijn en welke kosten deze met zich meebrengen.

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vind je meer informatie over verschillende soorten beglazing en de kosten van het monteren van de ruiten. Ook kies je bijvoorbeeld voor extra opties zoals nieuwe kozijnen, waarmee je nog meer op de stookkosten bespaart. Schakel voor het plaatsen van nieuwe beglazing een vakman van een glashandel in. Deze heeft de juiste materialen en kennis om de ramen op een veilige en juiste manier te plaatsen.

Wat kost een glaszetter?

Heb je glasschade of ben je van plan glas in je woning te vervangen? Dan wil je vast weten wat de prijzen hiervan zijn. Het uurtarief van een glaszetter is, exclusief glas, gemiddeld €50,- per uur. De hoeveelheid glas die je nodig hebt, verschilt per woning. Bekijk in onderstaande tabel de gemiddelde kosten per type woning. Is er sprake van glasschade en wil je één enkel glas vervangen? Dan kun je rekenen op €125,- tot €180,- per m2 ruit.

Vraag gratis offertes voor exacte prijzen van je klus.

Glaszetter prijzen

Woningtype Ramen in m² Gemiddelde prijzen*
Appartement 15 m² €1.800,- tot €2.200,-
Tussenwoning 20 m² €2.500,- tot €2.800,-
Hoekwoning 30 m² €3.500,- tot €4.000,-
2 onder 1 kap 35 m² €4.400,- tot €4.900,-
Vrijstaande woning 50 m² €6.500,- tot €7.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De prijzen verschillen per glaszetter. Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan.

glaszetter prijzen

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een glaszetter?

De prijs van nieuwe beglazing is afhankelijk van meerdere factoren. Zo bepaalt het soort glas het grootste deel van de kosten. Daarnaast moeten soms ook de kozijnen vervangen worden om modern isolerend glas te kunnen plaatsen. De etage waarop de nieuwe beglazing geplaatst moet worden heeft ook invloed op de prijs. Als laatste bepalen extra opties zoals ventilatieroosters de prijs. Lees hieronder meer over de factoren die de prijs bepalen.

Glaszetter nodig?

Gratis offertes vergelijken!

1. Glassoort

Het vervangen van glas wordt vaak gedaan om energie te besparen. Elke glassoort heeft namelijk een eigen isolatiewaarde, die oploopt van standaard dubbel glas naar HR glas en verder naar HR+++ glas. Over het algemeen geldt dat goed isolerend glas een hogere prijs heeft, maar je bespaart dan wel meer op je energiekosten. HR+++ is meest isolerende glas en kost met €120,- per m2 meer dan bijvoorbeeld standaard dubbel glas. Maar met HR+++ glas bespaar je voor een gemiddelde woning €280,- per jaar aan energiekosten. De keuze van het glas is dus afhankelijk van de investering die je nu wilt doen en hoeveel je er in de toekomst mee wilt besparen.

Kosten soorten glas

Glassoort Materiaalkosten per m2 glas Arbeidskosten glaszetter Overig (o.a. voorrijkosten) Totaalprijs per m2
Dubbel glas €65,- €50,- €10,- €125-,
HR glas €70,- €50,- €10,- €130,-
HR+ glas €75,- €50,- €10,- €135,-
HR++ glas €80,- €50,- €10,- €140,-
HR+++ glas €120,- €50,- €10,- €180,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m². De prijzen verschillen per glaszetter. Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan.

2. Met of zonder kozijnen?

Veel mensen kiezen ervoor om met nieuwe ramen ook de kozijnen te vervangen. Oudere kozijnen zijn namelijk niet altijd geschikt voor modern isolatieglas, dat een stuk dikker en zwaarder is dan oudere beglazing. Je hebt dan niet alleen meer isolerende ramen, maar ook mooie kozijnen die de warmte beter binnenhouden. Een raam van 60×60 cm inclusief kozijn en glaswerk heeft een gemiddelde prijs van €350,-. De prijs is afhankelijk van de grootte van het raam, de glassoort en het gekozen kozijn.

kosten glaszetter

3. Etage van het huis

Ook de etage van de woning waar de nieuwe ramen geplaatst worden, heeft invloed op de prijs. Je kunt je voorstellen dat de prijs voor het plaatsen beglazing omhoog gaat als het glas ook een verdieping hoger geplaatst moet worden. Een klein raam kan op de begane grond prima door een glaszetter geplaatst worden, maar op een verdieping is dat een ander verhaal. Dan zijn er zeker twee glaszetters nodig en een steiger. In sommige gevallen moet er ook een kraan gehuurd worden. Denk hierbij aan grote ramen of ruiten die op een hoge verdieping geplaatst moeten worden.

4. Extra opties

Als laatste kun je ook kiezen voor extra opties bij het vervangen van je beglazing. Denk hierbij aan ventilatieroosters of beslag op openslaande ramen. Een draai-kiepraam voegt een extra functie toe aan een openslaand raam. Heb je ramen waar HR++ glas geen optie is? Dan zijn voorzetramen een goede keuze. Deze glasplaten worden in een frame aan de binnenkant van een raam gemonteerd en werken zo op dezelfde manier als isolerend glas. Wil je een optimale isolatie van je woning? Een vakman van een glashandel kan je informeren en adviseren.

De voordelen van een glaszetter

Ben je een handige klusser en overweeg je zelf nieuwe glazen in je ramen te plaatsen? Bedenk dan wel dat dit geen gemakkelijke klus is. Een professionele glazenzetter brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Ten eerste veiligheid. Isolerend glas is zwaar en bovendien heeft het scherpe randen. Een glaszetter heeft de juiste materialen en ervaring om het glas veilig te plaatsen. Daarnaast ben je met een vakman verzekerd van een goede kwaliteit. Als isolatieglas niet goed geplaatst wordt, vermindert de isolerende werking. Ten slotte bieden de meeste glasbedrijven garantie. Als er iets fout gaat of als je niet tevreden bent, herstelt de glaszetter de fout zonder extra kosten. Schakel daarom nu een vakman van een glashandel in.


Glaszetter inschakelen en benieuwd naar de prijzen?

Via het offerteformulier vraag een gratis offerte aan!

Gratis offertes vergelijken!


Heb ik recht op een subsidie?

Wil je je huis energiezuiniger maken met nieuwe beglazing? Zowel op landelijk als gemeentelijk niveau zijn er vaak subsidies waar je dan aanspraak op kunt maken. Met zo’n subsidie kunnen de kosten van je nieuwe beglazing aanzienlijk lager uitpakken. Op energiesubsidiewijzer.nl kun je een check doen, om te kijken of het mogelijk is om subsidie te krijgen. Wil je als VvE energiebesparende maatregelen nemen? Tot en met 2019 maak je gebruik van de Subsidie energiebesparing eigen huis. Kijk voor meer informatie op rvo.nl.

Tips om te besparen op glaszetter prijzen

Wil je er zeker van zijn dat je niet te veel betaalt voor nieuwe beglazing? Lees dan snel onze tips Glasbedrijven rekenen voorrijkosten voor elke klus. Zoek een glashandel in de buurt om deze kosten zo laag mogelijk te houden. Maak daarnaast goede afspraken met je glaszetter en zorg ervoor dat deze zwart op wit staan. Dan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Bekijk ook of je subsidie kunt aanvragen. Dat kan je klus een stuk goedkoper maken.

glaszetter prijs

Glaszetter inschakelen? Gratis offerte!

Wil je ook besparen op je energiekosten? Kies dan voor nieuwe ramen in je woning. Met modern isolerend glas wordt de kou beter buiten gehouden. Met nieuwe kozijnen bespaar je nog meer op stookkosten. Huur voor het vervangen van je ramen een echte vakman van een glashandel in. Deze plaatst je ruiten veilig en op de juiste manier. Naast kwaliteit geeft een glashandel vaak ook garantie. Met een professionele glazenzetter kun je zorgeloos genieten van een beter geïsoleerde woning. De laatste bespaartip kun je direct in praktijk brengen. Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier!


Benieuwd naar de kosten van een glaszetter?

Vraag kosteloos een offerte aan via het offerteformulier!

Gratis offertes vergelijken!