Vind de beste glaszetter in Terneuzen

Kom gemakkelijk en snel in contact met glaszetters uit Terneuzen en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Glashandels Terneuzen

Top 16 glashandels in Terneuzen

Compleet overzicht van alle glashandels in Terneuzen en omgeving

Gratis offertes vergelijken Bespaar door offertes te vergelijken!

In Terneuzen zijn 16 glashandels beschikbaar. Iedere glashandel en glaszetter op Glashandelgids.nl is handmatig geselecteerd en toegevoegd door ons serviceteam.

Glaszetter Terneuzen gezocht?

Omdat alle glaszetters in Nederland zijn opgenomen in deze gids vind je altijd een geschikte glaszetter voor jouw klus. Je schakelt een glashandel in voor o.a. het vervangen van enkel- en dubbel (HR++) glas. De meeste glaszetters bieden 24 uurs glasservice in het geval van spoed.

Benieuwd naar de prijzen van het vervangen of plaatsen van glas? Start nu je gratis offerteaanvraag! Je ontvangt op korte termijn diverse scherp geprijsde offertes.

Handige artikelen:

Over Terneuzen

Terneuzen is een plaats in de provincie Zeeland met 25147 inwoners, bestaande uit 12424 mannen en 12723 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 45 jaar. In totaal heeft Terneuzen 11531 huishoudens. Per 1922 huishoudens is er 1 glashandel beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Vraag gratis glas offertes aan


glaszetter Terneuzen

Vind een geschikte glaszetter in Terneuzen

Nieuw glas nodig? Een glashandel in Terneuzen helpt je verder! Een glaszetter plaatst alle soorten glas snel en vakkundig en geeft je een persoonlijk advies. Wil je nieuwe beglazing of meer weten over de kosten van glaszetters. Wil je meer weten over de kosten van een glaszetter? Vraag dan altijd gratis offertes aan. Glaszetter gezocht?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt kosteloos en helemaal gratis een aantal offertes van glashandels bij jou in de buurt. Je vindt op deze pagina meer informatie over de glassoorten die glashandels aanbieden en wat deze kosten. Je leest ook wat een glaszetter doet en waar je op moet letten bij het selecteren van een glaszetter.


Ervaren glaszetters!

Altijd een ervaren glaszetter bij jou in de buurt!

Gratis offertes

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen van glashandels aan.

Bespaar op de kosten!

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je op de kosten!


Altijd een geschikte glashandel in Terneuzen

Via deze bedrijvengids vind je een complete lijst van glashandels in Nederland. Als jij een gratis offerteaanvraag doet weet je zeker dat je offertes ontvangt van glashandels in Terneuzen. Bij spoed kan er een glaszetter snel komen voor een reparatie.

Een bijkomend voordeel van een glashandel in de buurt, is dat er vaak veel verschillende soorten glas op maat leverbaar zijn! Zo hoef je nooit lang te wachten tot een vakman jouw raam komt vervangen.Wat doet een glaszetter?

Glaszetters houden zich bezig met verschillende werkzaamheden. Ze informeren je over de vele mogelijkheden en geven een persoonlijk advies als jij je isolatie wilt verbeteren.

Dit zijn de drie meest belangrijke werkzaamheden van een glaszetter:

 • Glas plaatsen: een glazenzetter is ervaren in het plaatsen van heel veel verschillende soorten glas, van enkel glas tot glas in lood en alles daartussenin. Ze geven je ook een persoonlijk advies als je twijfelt over de juiste glassoort.
 • Glas vervangen: wil jij de veiligheid of de isolatie in huis verbeteren, dan is het slim om het glas te vervangen. Vakmannen doen dit snel en vakkundig, zodat er geen beschadigingen ontstaan. Bovendien krijg je tot wel 15 jaar garantie op glas en montage!
 • Glasreparatie: bij schade aan je ramen is het belangrijk om met spoed een glasservice in te zetten. Zo voorkom je te veel warmteverlies en voorkom je dat iemand zich verwondt aan de glasscherven.

glasschade Terneuzen

Wat kost een glaszetter?

Het gemiddelde uurtarief van een glaszetter in Terneuzen ligt rond de €50,-. Maar let op: daar zitten de kosten voor de beglazing nog niet bij inbegrepen! Kies je voor HR++ glas, wat tegenwoordig de meest standaard glassoort is in Nederland, dan ligt de prijs rond de €140,- per m².

Wat betekent dit?

Als jij in een 2 onder 1 kap woning woont en daarbij ongeveer 35 m² aan glas wilt vervangen, dan liggen de gemiddelde kosten rond de €4.400,- tot €4.900,-. Ten opzichte van enkel glas gaat je isolatiewaarde er wel enorm op voorruit: je bespaart tot wel €400,- aan energiekosten per jaar!

Lees hier meer over de prijzen van glaszetters.

Glaszetter: kosten 2023

Woningtype Ramen in m² Prijzen bij plaatsen HR++ glas* Besparing (vergeleken met enkel glas)
Appartement 15 m² €1.800,- tot €2.200,- €200,-
Tussenwoning 20 m² €2.500,- tot €2.800,- €250,-
Hoekwoning 30 m² €3.500,- tot €4.000,- €300,-
2 onder 1 kap 35 m² €4.400,- tot €4.900,- €400,-
Vrijstaande woning 50 m² €6.500,- tot €7.000,- €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De prijzen verschillen per vakman. Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan.

Wat beïnvloedt de prijs van de glaszetter?

De kosten voor het plaatsen van glas verschillen per situatie. Dat komt omdat de kostprijs afhankelijk is van een aantal factoren. Het uurtarief van de glaszetter speelt hier natuurlijk een grote rol in, net zoals de prijs van de glassoort.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met eventuele voorrij- en afvoerkosten. Deze verschillen per glashandel in Terneuzen. Maak je met spoed gebruik van de glasservice? Houd dan ook rekening met een spoedtoeslag: de glasservice is vaak iets duurder in het weekend en in de avonduren.

De prijzen zijn afhankelijk van deze factoren:

 • Het uurtarief van de glaszetter
 • De glassoort die je kiest
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten
 • Een eventuele spoedtoeslag
 • Extra opties of alternatieven

Glashandel in Terneuzen nodig?

Vraag gratis offertes aan en ebspaar op de kosten!
Start gratis offerteaanvraag!


kosten glaszetter

Glaszetters Terneuzen: waarop letten bij het inschakelen?

Op zoek naar glaszetters in Terneuzen? Er zijn heel veel glashandels te vinden: hoe weet je zeker dat je te maken hebt met een betrouwbaar glaszettersbedrijf? Hieronder geven we je graag een paar handige tips, zodat je weet waar je op moet letten.

Wil jij ook een glazenzetter inschakelen? Start dan nu je gratis offerteaanvraag!

1. Inzicht in kosten van glashandel

Als je de offertes ontvangt dan raden we je aan om eerst te kijken of je duidelijk inzicht krijgt in de kosten van de glashandel. Over het algemeen geldt: hoe completer het kostenplaatje, hoe betrouwbaarder deze is. Komen er nog kosten bij, zoals de huur van een steiger of eventueel het herstellen van houtrot, of zitten deze bij de prijs inbegrepen?

2. Ervaren glaszetter?

Voor sommige specifieke werkzaamheden is het belangrijk te kiezen voor een glaszetter met ervaring. Denk bijvoorbeeld aan glaszetten van glas in lood of ander interieurglas. Wil je zeker weten dat je te maken hebt met een ervaren glaszetter in Terneuzen, kijk dan ook eens of de glaszetters beschikken over één of meerdere keurmerken.

3. Goede communicatie?

Een goede eerste indruk is heel belangrijk: let ook of glaszettersbedrijven goed communiceren en duidelijke prijsafspraken maken. Is de communicatie niet goed, vertrouw dan op je gevoel en zoek verder naar een glaszettersbedrijf in Terneuzen die wel goed communiceert over zowel garantievoorwaarden als de prijsafspraken.

4. Garantievoorwaarden van de glashandel

We raden je altijd aan om ook de garantievoorwaarden van de glaszetter in Terneuzen door te nemen. Betrouwbare glaszetters bieden garantie op zowel het glas als de montage! Bij sommige glashandels loopt deze garantie door tot wel 15 jaar na plaatsing! Kies dus zeker voor een glashandel met gunstige garantievoorwaarden.

5. Glasservice: hoe snel ter plaatse bij spoed?

We raden je altijd aan te kiezen voor een glashandel in Terneuzen, zodat je zeker weet dat de vakman snel ter plaatse is bij spoed. Als je belt met de glashandel, vraag dan zeker na hoelang het duurt. In de meeste gevallen zou een glaszetter al binnen een half uur ter plaatse moeten kunnen zijn. Je wilt ’s avonds natuurlijk niet 4 uur moeten wachten voordat jouw schade hersteld wordt!

6. Wel of niet afhandeling met verzekering?

Veel glashandels in Terneuzen zorgen zelf voor de afhandeling met je verzekeraar. Dit scheelt jou heel veel waardevolle tijd en energie! De afhandeling met de verzekering kan namelijk een lang en stressvol proces zijn. Kies je voor een vakman die dit zelf afhandelt dan hoef jij er niet tussen te zitten. Bovendien hoef je in veel gevallen de kosten niet eerst zelf te betalen.

glas plaatsen Terneuzen

Dubbel glas Terneuzen

Eén van de mogelijke glassoorten die je kunt kiezen is dubbel glas. Dubbel glas vind je in Terneuzen nog veel in oudere huizen. Het wordt namelijk alleen nog gebruikt in de vervangingsmarkt.

Wat is dubbel glas? Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daar tussenin een spouw. Deze spouw is gevuld met stilstaande lucht, wat ervoor zorgt dat de ruit véél beter isoleert dan enkel glas. Soms is het plaatsen van dubbel glas niet mogelijk, omdat de kozijnen niet breed genoeg zijn bijvoorbeeld. In dat geval kun je hetzelfde effect creëren door een voorzetraam te plaatsen. Dit is een glasplaat die over de bestaande ruit heen geplaatst wordt.

De prijzen voor dubbel glas liggen rond de €65,- per m² en daarmee is het één van de goedkoopste opties. Inclusief arbeidskosten ligt de totaalprijs rond de €125,- per m².

Toch kiezen steeds meer mensen voor isolatieglas!

Isolatieglas isoleert nog beter, waardoor je minder warmteverlies hebt. HR++ glas is op dit moment de meest standaard glassoort in Nederland: nieuwe huizen krijgen allemaal HR++ beglazing. Dit kost ongeveer €135,- per m².

Dubbel glas plaatsen, wat doet de glaszetter?

Wil je dubbel glas plaatsen?

Het glaszetten in Terneuzen gaat dan als volgt te werk:

 • Stap 1: glas verwijderen. Dit gebeurt heel voorzichtig. Door eerst de kit te verwijderen kan de glaszetter de ruit gemakkelijk verwijderen.
 • Stap 2: voorbereiding. Daarna maakt de glazenzetter de sponning goed schoon. Dit betekent dat hij oude verf- en kitresten verwijdert en eventueel houtrot herstelt.
 • Stap 3: glas plaatsen. Met behulp van glasband en steunblokjes zorgt de vakman ervoor dat de druk op het glas eerlijk verdeeld wordt. Dit voorkomt lekkages in de toekomst!
 • Stap 4: de afwerking. Tot slot werkt hij de ruit netjes af. Hij plaatst de glaslatten terug en kit het raam helemaal netjes af.

Kosten dubbel glas en isolatieglas

Glassoort Materiaalkosten per m² glas Arbeidskosten glaszetter Overig (o.a. voorrijkosten) Totaalprijs per m²*
Dubbel glas €65,- €50,- €10,- €125-,
HR glas €70,- €50,- €10,- €130,-
HR+ glas €75,- €50,- €10,- €135,-
HR++ glas €80,- €50,- €10,- €140,-
HR+++ glas €120,- €50,- €10,- €180,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m². De prijzen verschillen per glasspecialist. Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan.


Besparen op de kosten van een glaszetter?

Vraag gratis offertes aan zodat je verzekerd bent van de scherpste prijs!
Gratis offertes vergelijken!


soorten glas

Welke soorten glas zijn er nog meer?

Natuurlijk biedt een glashandel in Terneuzen nog veel meer verschillende glassoorten aan! Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor veiligheidsglas, om zo de veiligheid in huis te vergroten. Of isolatieglas om te besparen op de energiekosten. Hieronder vind je een overzicht van alle andere glassoorten die je kunt kiezen.

 • Enkel glas: door de slechte isolatiewaarde wordt dit alleen nog gebruikt ter vervanging van oud enkel glas of als interieurglas. De kosten liggen rond de €100,- per m².
 • Matglas: dit verhoogt de privacy in huis omdat buitenstaanders niet meer zomaar naar binnen kunnen kijken. Ook een goede optie voor in bedrijvenpanden waar privacy belangrijk is! De prijzen variëren van €110,- tot €195,- per m².
 • Glas in lood: dit zijn verschillende stukken gekleurd glas in loodlijsten. Glas in lood ziet er prachtig uit en wordt veel gebruikt bij klassieke woningen. De prijzen liggen rond de €300,- per m².
 • Voorzetramen: dit is een glasplaat die tegen het bestaande raam wordt geplaatst. De prijzen liggen rond de €120,- per m².
 • Geluidswerend glas: door de hoge isolatiewaarde heb je minder geluidsoverlast in huis. Voor geluidswerend glas betaal je ongeveer €105,- per m².
 • Inbraakwerend glas: ook wel veiligheidsglas genoemd. Doordat de glasplaat heel sterk is, of samengehouden wordt met folie is het onmogelijk om een ruit open te breken. De kosten liggen tussen de €50,- tot €150,- per m².
 • Draadglas: hierbij zit er tussen de twee glasplaten een metalen raster, wat de kans op inbraak verkleint. Dit kost ongeveer €90,- tot €250,- per m².
 • Gelaagd glas: hierbij worden de twee glasplaten samengehouden door een sterk folie. Er komen dus geen scherven vrij bij schade. Je betaalt hiervoor ongeveer €100,- tot €140,- per m².
 • Gehard glas: door een speciaal productieproces is gehard glas in de praktijk niet stuk te slaan. Barst het toch, dan valt het uiteen in duizenden kleine, gladde stukjes glas waardoor niemand zich verwondt. De kosten variëren van €130,- tot €170,- per m².
 • Brandwerend glas: dit is hittebestendig en zorgt ervoor dat je in geval van brand, het pand veilig kunt verlaten. Dit kost ongeveer €350,- tot €600,- per m².

Prijzen per glassoort

Glassoort Gemiddelde prijs per m²*
Enkel glas €100,-
Matglas €110,- tot €195,-
Glas in lood €300,-
Voorzetramen €120,-
Zonwerend glas €125,-
Geluidswerend glas €105,-
Inbraakwerkend glas €50,- tot €150,-
Draadglas €90,- tot €250,-
Gelaagd glas €100,- tot €140,-
Gehard glas €130,- tot €170,-
Brandwerend glas €350,- tot €600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en de montage. De prijs varieert per glasspecialist. Vraag daarom gratis en zonder verplichtingen gratis offertes aan.

Subsidie op glas?

Op dit moment komt isolatieglas alleen in aanmerking voor een subsidie via de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Hr++ glas komt in aanmerking voor een subsidie van €53,- per m² en voor triple glas loopt de subsidie op tot wel €150,- per m².

Natuurlijk zitten hier voorwaarden aan verbonden. Zo kom je alleen in aanmerking voor deze subsidie als je naast isolatieglas nog een energiebesparende maatregel treft. Je kunt daarbij denken aan het isoleren van je gevel, dak of vloer.

Let op: je krijgt de subsidie alleen als je voldoet aan een U-waarde van maximaal 12 W/m²K. Je moet bovendien minimaal 8 m² aan glas vervangen, de subsidie wordt daarnaast berekend over maximaal 45 m².

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden? Lees dan verder op rvo.nl.

glaszetters Terneuzen

Goedkope glaszetter Terneuzen? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij je glas in huis vervangen? Vind snel en gemakkelijk een glashandel in jouw regio! Door een glaszetter uit Terneuzen in te schakelen ben je verzekerd van een juiste plaatsing, gedegen advies en snelle reparatie.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de gratis offertes en bespaar op de kosten! Uiteraard zijn er geen verplichtingen aan verbonden, dus je zit nergens aan vast. Er is altijd een glashandel bij jou in de buurt.

Gratis offertes vergelijken!

Gratis glashandel offertes vergelijken?

Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!

Start gratis offerteaanvraag