3 glashandels in Wassenaar

Een overzicht van alle glashandels in Wassenaar

Gratis offerte aanvragen Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

In Wassenaar zijn 3 glashandels beschikbaar. Iedere glashandel en glaszetter op Glashandelgids.nl is getoetst bij de Kamer van Koophandel.

Glaszetter Wassenaar gezocht?

Omdat alle glaszetters in Nederland zijn opgenomen in deze gids vind je altijd een geschikte glaszetter voor jouw klus. Je schakelt een glashandel in voor o.a. het vervangen van enkel- en dubbel (HR++) glas. De meeste glaszetters bieden 24 uurs glasservice in het geval van spoed.

Benieuwd naar de prijzen van het vervangen of plaatsen van glas? Start nu je gratis offerteaanvraag! Je ontvangt op korte termijn een scherp geprijsde offerte.

Over Wassenaar

Wassenaar is een plaats in de provincie Zuid-Holland met 26034 inwoners, bestaande uit 12402 mannen en 13632 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 44 jaar. In totaal heeft Wassenaar 11421 huishoudens. Per 3807 huishoudens is er 1 glashandel beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag een gratis offerte aan!

Vraag meteen een gratis offerte aan

glaszetter Wassenaar

Glaszetter Wassenaar

Vervang je enkele beglazing met isolatieglas door een glaszetter uit de omgeving van Wassenaar. Je bespaart onder andere op de energiekosten, doordat het glas beter isoleert. Bij een glashandel zijn er veel verschillende glassoorten verkrijgbaar, denk aan dubbel- of HR++-glas. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden van de glasservice, de werkzaamheden van glaszetters en natuurlijk vertellen we je meer over de gemiddelde prijzen.

Direct een glaszetter nodig? Bel dan nu 085 500 1315!. Een een monteur is in het geval van spoed binnen 30 minuten bij je aanwezig.

Liever prijzen vergelijken? Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en vergelijk vrijblijvend glaszetters uit Wassenaar of omgeving en bespaar op de kosten. De offertedienst is geheel gratis. Je zit dus aan vast!


Glashandel nodig? 24/7 glasservice!

Schakel een glaszetter van Glaspunt in. Nu bereikbaar.

085 500 1315


Werkzaamheden glaszetter

Benieuwd wat een glaszetter allemaal voor jou kan betekenen? Allereerst zorgen glaszetters natuurlijk voor het vakkundige plaatsen van een nieuw raam. Voor de isolatiewaarden en het voorkomen van vochtproblemen is het belangrijk dat het raam goed geplaatst wordt. Daarnaast zorgen glaszetters van een glashandel voor een spoedreparatie en vervangen van een raam.

De werkzaamheden van een glaszetter gaan niet alleen om het vervangen, repareren en plaatsen van glas in ramen, maar ook voor het plaatsen van glaselementen binnenshuis. Denk aan een glazen wand of een glasplaat in de binnendeur.

Glas plaatsen Wassenaar

Het plaatsen van glas in bestaande kozijnen vereist veel ervaring en vakkennis. Glasplaten zijn erg zwaar, vooral in het geval van grote ramen. Daarom gebruikt een glazenzetter speciale hulpmiddelen voor het plaatsen. Denk aan zuignappen om het verplaatsen van het raam te vergemakkelijken en veiligheidshandschoenen.

Je verwacht het misschien niet, maar isolerende beglazing heeft een binnen- en een buitenkant. Dit heeft te maken met de warmtewerende coating. De glaszetters zorgen er daarom voor dat het ruit met de goede zijde naar binnen wordt geplaatst. Alles wordt netjes afgedicht met kit, zodat er nergens meer naden en kieren zijn. Soms komt er verf los, dus dan gebruikt een glaszetter stopverf.

glas vervangen Wassenaar

Glas vervangen

Zit er een breuk in een raam? Of wil je de isolatiewaarde van je woning verhogen? Laat dan het glas vervangen door een glaszetter van een glasservice uit de regio Wassenaar. Dubbelglas of isolatieglas (zoals hoogrendementsglas) hebben uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor je bespaart op de energiekosten. Om het ruit te vervangen haalt de glazenzetter eerst het oude glas uit het kozijn.. Vervolgens maakt hij de sponning helemaal schoon van kit en plaatst dan het nieuwe glas. Hiervoor gebruikt hij speciale veiligheidshandschoenen.

Glas reparatie

Een glas reparatie bij een breuk in dubbelglas of andere beglazing is vaak niet mogelijk. Een breuk in dubbelglas beïnvloedt bijvoorbeeld de isolatiewaarde en bovendien is het minder veilig. Een spoedreparatie bij glasschade bestaat daarom meestal uit het plaatsen van een dunne glasplaat tegen het kapotte raam. Deze wordt vastgelijmd. Zo’n reparatie is een tijdelijke oplossing totdat glaszetters een nieuw raam kunnen zetten. Wanneer het mogelijk is, plaatst de glashandel direct een nieuw raam bij glasschade.


Glas laten repareren?

Schakel een glashandel in voor de reparatie!

Bel direct!


Soorten glas

Er zijn vele glassoorten waar je een keuze uit moet maken. Enkel glas wordt nog maar weinig gebruikt, want meestal kiezen klanten voor dubbel glas of isolerende ramen. Op deze pagina lees je meer over de verschillende glassoorten en de voor- en nadelen.

Enkel glas

Enkel glas werd vroeger veelgebruikt, tegenwoordig wordt deze glassoort niet meer geplaatst in ramen. De isolatiewaarde van een enkele glasplaat is zeer laag. Daarnaast heb je last van tocht en condensvorming.

Wordt enkel glas helemaal niet meer gebruikt?

Binnenshuis kiest men er vaak nog wel voor om het te gebruiken, bijvoorbeeld voor de glasplaat in een binnendeur of een glazen wand. Overigens is het verstandiger om veiligheidsglas te gebruiken bij glazen wanden, dit is een stuk veiliger.

glas plaatsen Wassenaar

Dubbel glas Wassenaar

Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met een ruimte ertussen. Deze ruimte is een paar millimeter groot en wordt ook wel een spouw genoemd. De spouw is gevuld met droge lucht en daardoor isoleert het beter dan enkel glas. Bovendien heb je geen last van tocht of condensvorming aan de binnenzijde van het raam. Wanneer dubbele beglazing niet op de juiste manier geplaatst is, is het mogelijk dat er vocht tussen de glasplaten komt. In dit geval moet je het raam laten vervangen. Schakel daarom glaszetters van de glashandel in voor een vakkundige plaatsing.

Wil je een optimale isolatie? Dubbel glas vervangen voor hoogrendementsglas van een glasservice is dan een verstandige keuze. Dit isoleert nog beter dan dubbelglas.

HR glas

Je hebt de keuze uit verschillende soorten HR-glas, oftewel hoogrendementsglas. Hoogrendementsglas isoleert uitstekend en je bespaart hiermee dus op je energiekosten. HR-glas bestaat uit twee of drie glasplaten met een spouw ertussen. Deze spouw is gevuld met edelgas en daarnaast is één van de glasplaten voorzien van een warmtewerende coating. Zonwering is ook mogelijk, hierdoor warmt je woning in minder snel op in de warme zomermaanden.

HR++ glas Wassenaar

HR++ bestaat uit twee glasplaten met een onzichtbare warmte-werende coating en een spouw dat gevuld is met edelgas. Door de combinatie van deze twee onderdelen heeft het een zeer hoge isolatiewaarde. Bovendien is het verkrijgbaar met een zonwerende optie, waardoor je de vervelende felle zonnestralen tegenhoudt uit je woning in.

En HR+++ dan?

HR+++ is een innovatief glasproduct. Dit glastype is echter duur in aanschaf en je bespaart waarschijnlijk niet veel meer op de energiekosten. Daarom raden glaszetters het vaak aan vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

gelaagd glas Wassenaar

Gelaagd glas

Gelaagd glas van een glasservice is een speciaal soort veiligheidsglas. Een glashandel plaatst gelaagd glas vaak in bedrijfspanden in Wassenaar, maar ook voor particulieren is het geschikt. Gelaagd glas bestaat uit glasplaten met een folie ertussen, hierdoor is het stuk lastiger om de ruit te breken.

Naast gelaagd glas, bestaat er nog meer soort veiligheidsglas. Namelijk gehard glas en draadglas. Deze glassoorten zijn veiliger bij glasschade. Gehard glas spat uiteen in hele kleine gladde stukjes, waardoor je er niet aan kunt snijden en kapot glas bij draadglas wordt bijeengehouden door de bedrading.

Isolatieglas

Vaak denkt men dat dubbel glas ook isolatieglas is, dit is echter niet het geval. Isolerende beglazing isoleert beter dan een dubbel raam. Dubbelglas is namelijk gevuld met droge lucht en isolatieglas is gevuld met speciaal edelgas. Daarnaast zit er een onzichtbare coating op één van de glasplaten voor extra isolatie.

Er zijn verschillende soorten isolatieglas, denk aan HR-glas, HR++-glas en zelfs HR+++. Deze laatste glassoort wordt ook wel tripleglas of driedubbelglas genoemd. Isolatieglas bestaat uit twee of drie glasplaten.

Thermopane glas

Thermopane glas is hetzelfde als dubbelglas. Waarom dan deze naam? In de jaren ’50 bracht een Duitse glashandel dubbele beglazing uit onder de naam thermopane. Deze merknaam werd overgenomen en lange tijd werd dubbelglas zo genoemd door een glasservice. Tegenwoordig hoor je de naam thermopane niet zo vaak meer.


Een glaszetter inschakelen voor het zetten van nieuw glas?

Via het offerteformulier vraag je een gratis offerte aan!

Gratis offerte aanvragen


Wat kost glas zetten?

Enkel glas is de goedkoopste opties, maar tegenwoordig niet meer verstandig om te gebruiken vanwege de lage isolatiewaarde en andere nadelen. Kies daarom minstens voor dubbele beglazing. Dubbele beglazing kost gemiddeld €75,- tot €125,- per m². HR-glas is nog beter dan dubbele beglazing, de glasprijzen voor HR-glas beginnen vanaf ± €130,-.

Besparen op de kosten?

Kies voor isolerende ramen van de glasservice om te besparen op de energiekosten. De investering voor de ramen verdien je dan eenvoudig terug doordat je energierekening een stuk lager wordt. Vul het offerteformulier in en ontvang snel een gratis offerte met de exacte prijzen voor een glaszetter.

Prijzen glassoorten

Soort glasGemiddelde kostprijs per m²
Enkel glas€45,- tot €65,-
Dubbel glas€75,- tot €125,-
HR+ glas± €130,-
HR++ glas± €135,-
HR+++ glas± €175,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte kosten vraag je een gratis offerte aan.

Wat kost een glaszetter in Wassenaar

Voor een tussenwoning ben je gemiddeld €2.500,- tot €2.800,- kwijt aan arbeidskosten voor de glaszetters van de glasservice. Dit is voor ongeveer 20 vierkante meter aan raam. Hiermee bespaar je €250,- per jaar wanneer je kiest voor isolatieglas. Je hoeft dan namelijk minder te stoken om je woning in te verwarmen. In de prijstabel zie je nog meer gemiddelde glasprijzen.

Glaszetter kosten

WoningtypeRaam in m²Gemiddelde prijzen*Gemiddelde besparing per jaar**
Appartement15 m²€1.800,- tot €2.200,-€200,-
Tussenwoning20 m²€2.500,- tot €2.800,-€250,-
Hoekwoning30 m²€3.500,- tot €4.000,-€300,-
2 onder 1 kap35 m²€4.400,- tot €4.900,-€400,-
Vrijstaande woning50 m²€6.500,- tot €7.000,-€500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van glaszetters Wassenaar. Voor exacte kosten vraag je een gratis offerte aan.
** Gemiddelde besparing per jaar door het vervangen van de beglazing met HR++.

glashandel Wassenaar

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De prijs bestaat uit verschillende onderdelen, denk aan de arbeids-, materiaal- en voorrijkosten. De grootste factor die de prijs van de glasservice bepaalt zijn de materiaalkosten. Isolerende beglazing zoals HR++ is bijvoorbeeld duurder dan dubbel glas. Wil je extra opties zoals zonwering? Dan moet je rekening houden met hogere totaalprijzen. Factoren die de arbeidskosten beïnvloeden zijn de grootte van de ramen en de hoeveelheid. Het uurtarief is per glazenzetter verschillend, dit is afhankelijk van de ervaring van de glaszetter, de werkzaamheden en het tijdstip. Een glasreparatie in het weekend is bijvoorbeeld duurder dan onder kantooruren.

Is er een subsidieregeling?

Vanaf 1 januari 2019 is er geen subsidieregeling meer voor het plaatsen van isolatieglas of dubbele beglazing. Het subsidiepotje voor particulieren was al een aantal jaar op door de grote populariteit. Voor VvE is er tot 1 januari 2019 nog een mogelijkheid voor subsidie, maar daarna stopt ook deze subsidie. Op rvo.nl en rijksoverheid.nl lees je hier meer over.

Zijn er dan helemaal geen subsidies meer?

Jawel! Soms zijn er nog lokale en regionale subsidies waar je mogelijk recht op heeft. Dit controleer je eenvoudig via de website energiesubsidiewijzer.nl. Je bespaart altijd op de arbeidskosten, want over de arbeidskosten voor de plaatsing van isolerende beglazing betaal je het lage btw-tarief. Vanaf 1 januari 2019 wordt het tarief verhoogd van 6% naar 9%. Dit tarief geldt alleen voor de arbeidskosten en niet op de materiaalkosten. Op belastingdienst.nl staat meer informatie.

Hoe gaat een glashandel te werk?

Allereerst moet je een keuze maken uit de verschillende glassoorten. Vaak kiest men in voor HR++-glas, want deze glassoort heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De glashandel zal eerst het glas inmeten, zodat de juiste maat glas geplaatst wordt.

Hoe plaatst een glashandel het glas?

Het glas moet met de juiste kant naar buiten geplaatst worden, anders isoleert de beglazing minder goed. De glaszetters plaatsen het glas vaak met zuignappen in het kozijn. Daarna wordt het vastgekit en alle kieren en naden worden afgedicht. Dit is zeer belangrijk om lekkages en tocht te voorkomen.

glasschade Wassenaar

Wat te doen bij glasschade?

Heb je glasschade? Dat is erg vervelend. Als eerste is het belangrijk dat je eventuele glasscherven opruimt, zodat niemand zich daaraan kan bezeren. Maak daarnaast een aantal foto’s. Dit kan handig zijn wanneer je de glasschade aan wilt geven bij je verzekering.

En wat moet ik nog meer doen?

Bel zo snel mogelijk een glaszetter voor een glasreparatie of om het glas te laten vervangen. Een glas reparatie is namelijk vaak niet mogelijk. Wanneer vervanging niet meteen mogelijk is, bijvoorbeeld omdat het glas niet op voorraad is bij de glashandel, dan plaatst de glaszetter van de glasservice een gedegen tijdelijke oplossing. Hij komt dan zo snel mogelijk terug voor de vervanging. De glaszetter geeft je ook graag deskundig advies over de glassoorten. Kies bijvoorbeeld voor dubbel glas vervangen voor isolerende beglazing.

Glasschade voorkomen?

Glasschade is vaak niet te voorkomen. Meestal gaat het hier om een ongeluk, zoals een bal door het raam. Een glasbreuk heeft meestal een thermische oorzaak, dit komt door de verschillen tussen de buiten- en de binnentemperatuur.

Glas op maat bestellen: hier moet je op letten

Soms passen glazen met de standaardmaten niet of wil je extra opties toevoegen, zoals zonwering. Daarom heb je ook de keuze voor glas op maat. Glas op maat is mogelijk bij vrijwel alle glassoorten. Met glas op maat ben je ervan verzekerd dat het dubbel glas, isolerende beglazing of HR-glas perfect past.

Dit is overigens ook mogelijk voor glasplaten voor vitrinekasten of veiligheidsglas voor een salontafel of eettafel. Het is zeer belangrijk dat je de juiste maten doorgeeft aan de glasservice voor je glas op maat. Laat je daarnaast informeren over de mogelijkheden voor glas op maat door een glashandel uit de buurt.

Glashandel inschakelen?

Via het offerteformulier kom je in contact met een glaszetter.

De juiste glaszetter vinden?

Vraag een gratis offerte aan via het formulier!

Vergelijk tarieven

Kies uit diverse professionele glaszetters uit de bedrijvengids.

Zelf doen of uitbesteden?

Dubbel glas vervangen en het plaatsen van glas vereist vakkennis en ervaring. Het is daarom verstandig om deze klus over te laten aan glaszetters van een glasservice. De glaszetters zorgen voor perfecte plaatsing, zodat de isolatie optimaal is en je later geen last krijgt van vochtproblemen. Een verkeerde plaatsing kan er namelijk voor zorgen dat er vocht in de spouw van dubbelglas komt. Daarnaast gebruikt een glaszetter uit Wassenaar vaak speciale hulpmiddelen, zoals zuignappen voor zware ramen, een kraan en veiligheidshandschoenen. Een ander voordeel van het inschakelen van een glazenzetter is dat het plaatsen van het glas een stuk sneller gaat, dan wanneer je het zelf doet.

glaszetters Wassenaar

Glashandel Wassenaar inschakelen

Wil je je dubbel glas vervangen met isolatieglas? Dat is een verstandige keuze! Met isolerende ramen bespaar je namelijk op de energiekosten en heb je geen last van condens aan de binnenzijde van het raam. De glaszetter zorgt voor het vakkundige plaatsen van het glas. Schakel de glasservice ook in voor glas op maat of wanneer je een kapot glas door breuk of een andere beschadiging wilt laten vervangen.

Verzeker je van kwaliteit!

De glaszetters van een glashandel uit de regio hebben veel ervaring en vakkennis. Hierdoor weet je zeker dat het glas op de juiste manier vervangen wordt. Alleen met juist geplaatst glas behaal je de hoogste isolatiewaarde. Vul het offerteformulier in en ontvang snel een gratis aanbieding! Start nu je gratis offerteaanvraag!

Direct een glaszetter aan de lijn?

085 500 1315