Glas laten vervangen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Glas vervangen

Door het oude glas te vervangen met nieuwe isolerende beglazing bespaar je aanzienlijk op de energiekosten. Is er een raam kapot? Schakel dan zo snel mogelijk een glaszetter in voor het plaatsen van nieuw glas. Een kapotte ruit isoleert namelijk niet meer goed en is niet veilig. Wanneer je je beglazing laat vervangen, heb je de keuze uit allerlei glassoorten. Laat je goed adviseren door een glaszettersbedrijf uit de regio.

Op deze pagina lees je meer over de kosten van het vervangen van glas, de redenen waarom je glas moet vervangen en de werkzaamheden van een glaszetter.

Vraag via het offerteformulier gratis en vrijblijvend offertes aan met scherpe prijs. Start gratis offerteaanvraag!!


glas vervangen

Wat kost het vervangen van glas

De kosten voor het vervangen van glas zijn afhankelijk van een aantal zaken. Laat je bijvoorbeeld je oude beglazing vervangen door een HR++ ruit? Dan moet je rekening houden met gemiddelde kosten van €130,- per m². Voor 8 vierkante meter glas is dit ongeveer €1.040,-. Deze investering verdien je weer terug door te besparen op de energiekosten.

De kosten voor het vervangen zijn afhankelijk van het glastype dat je laat monteren. In de prijstabel vind je een handige lijst met alle gemiddelde kosten per glassoort. De prijzen van de glasservice zijn ook afhankelijk van het oppervlak, de kosten voor de glaszetter en of het nodig is om ook de kozijnen te vervangen.

Prijsoverzicht: kosten glas vervangen

Soort glas
Gemiddelde prijs per m² *
(incl. montage en btw)
Rekenvoorbeeld totale kosten *
bij 8 m² glas)
Draadglas €100,- per m² €800,-
Plexiglas €115,- per m² €920,-
Gehard glas €120,- per m² €960,-
Dubbel glas (HR++) €130,- per m² €1.040,-
Gelaagd glas €150,- per m² €1.200,-
Brandwerend glas €450,- per m² €3.600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Glaszetter nodig voor het vervangen van een kapot raam?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken!


Waarom glas vervangen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om enkel- of dubbel glas te vervangen. Veroudering en verbeterde isolatie zijn twee van de meest voorkomende redenen om dubbel glas te vervangen. Oude glassoorten isoleren namelijk niet goed en hierdoor verlies je veel warmte uit je woning. Een andere reden om glas te vervangen is natuurlijk glasschade, bijvoorbeeld doordat er een bal door het raam is gegaan of door vandalisme. Hieronder lees je meer over de redenen voor het vervangen van glas.

Dubbel glas vervangen

Dubbel glas heeft een gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar. Door veroudering kan er een lek in dubbel glas ontstaan en isoleert het raam steeds minder goed. De meeste mensen kiezen voor de plaatsing van HR++-ramen vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Bij glasschade is het belangrijk om zo snel mogelijk een glasspecialist in te schakelen voor de glasreparatie. Kapotte ramen isoleren namelijk niet goed, kunnen vochtproblemen veroorzaken en zijn niet meer veilig.

dubbel glas vervangen

Enkelglas vervangen

Tegenwoordig wordt enkelglas niet meer geplaatst in woningen. Enkelglas isoleert namelijk zeer slecht, tocht en er ontstaat vaak condensatie aan de binnenzijde van de ruit. Door enkelglas te vervangen, verbeter je de woningisolatie. Je verliest een stuk minder warmte en hierdoor verwarm je je woning efficiënter.

Wanneer je enkelglas laat vervangen, is het verstandig om te kiezen voor isolatieglas. Met isolerende beglazing, zoals HR++, verlies je minder warmte, heb je geen last meer van tocht en ontstaat er geen condensvorming. Daarnaast is isolerende beglazing ook uitstekend voor geluidsisolatie, want omgevingsgeluid wordt gedempt.

Andere glassoorten vervangen

Een glaszetter vervangt niet alleen vakkundig en snel dubbel glas, maar ook andere glassoorten. Heb je bijvoorbeeld ramen met een gelaagd-, draad- of brandwerend raam en wil je deze laten vervangen? Met een vakman ben je verzekerd van de beste kwaliteit.

De glaszetter geeft je graag deskundig advies over de mogelijkheden. Zo isoleert triple beglazing zeer goed, maar is het niet geschikt voor alle bestaande kozijnen. Deze glassoort is namelijk erg dik en zwaar, want het bestaat uit maar liefst drie glasplaten. Soms is het nodig om ook het kozijn te vervangen.

Glas in een deur vervangen

Is de ruit in de deur kapotgegaan? Wist je dat een glaspaneel kapot kan gaan door te hard met de deur te slaan? De trillingen kunnen een breuk veroorzaken. Een glaspaneel dat stuk is, moet je zo snel mogelijk laten vervangen.

Glas in een binnen- of buitendeur?

Voor een binnendeur gebruikt de glasservice meestal enkelglas in verband met de lage kosten. Voor buitendeuren is enkele beglazing niet geschikt en is het beter om te kiezen voor glas met goede isolerende kwaliteiten. Voor een glazen deur wordt meestal gebruik gemaakt van veiligheidsglas zoals gelaagd glas.

raam vervangen glaszetter

Wat doet een glaszetter bij het plaatsen van nieuw glas?

Voor het vervangen van een ruit verwijdert de vakman eerst de oude ruit. Hiervoor haalt hij de glaslatten en de kitrand weg. Na het verwijderen van het raam maakt hij het kozijn schoon, zodat er geen oude kitresten of lijm op zit. Vervolgens plaatst de glasspecialist het nieuwe raam, kit hij de randen en plaatst hij de glaslatten terug.

De methode voor het vervangen van glas is afhankelijk van de toepassing. Het herstellen van een raam vereist een andere methode dan een glazen deur of douchecabine. Met een glasspecialist weet je zeker dat het glas op de juiste manier wordt vervangen.

Direct nodig?

Gratis offertes vergelijken!

p>

Subsidie bij nieuw glas mogelijk?

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan een subsidie aanvragen voor het plaatsen van nieuwe beglazing. Dit geldt echter alleen voor de plaatsing van isolerende beglazing. Het nemen van energiebesparende maatregelen wordt namelijk aangemoedigd door de Nederlandse overheid. De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis geldt nog tot 1 januari 2020. Op rvo.nl staat meer informatie.

Voor particulieren is er op dit moment geen landelijke subsidie. In sommige gevallen is er echter wel een gemeentelijke of andere lokale regeling beschikbaar. Hierbij gaat het vaak alleen om het vervangen van een oud ruit voor een isolerend ruit. Via energiesubsdidiewijzer.nl lees je hier meer over.

Wel btw-tarief geldt er het plaatsen van nieuw glas?

Voor het plaatsen van isolerend glas betaal je het verlaagde btw-tarief van 9%. Het verlaagde btw-tarief geldt alleen op de arbeidskosten. Over de materiaalkosten moet je het normale tarief van 21% betalen. Een voorwaarde om te profiteren van deze regeling is dat je woning minstens twee jaar oud moet zijn. Ga naar belastingdienst.nl voor informatie over de btw-tarieven.

Op welke keurmerken letten?

Wanneer je glas laat vervangen door de glasservice, is het verstandig om te letten op eventuele keurmerken en of het glaszettersbedrijf lid is van een brancheorganisatie. Eén van de keurmerken voor glas is bijvoorbeeld het KIWA-keurmerk. Dit keurmerk wordt alleen gegeven aan bedrijven die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Op kiwa.com lees je hier meer over.

Een andere brancheorganisatie is Bouwend Nederland Vakgroep Glas. Deze brancheorganisatie organiseert cursussen, verstrekt informatie en controleert bedrijven die actief zijn in de vlakglassector. Meer informatie? Ga dan naar glasbrancheorganisatie.nl.

ramen vervangen

Glas aan vervanging toe? Vraag snel een gratis offerte aan!

Wil je glas laten vervangen? Schakel dan een glaszetter in! Een glaszetter vervangt moeiteloos een raam voor een verbeterde isolatie of een gebroken ruit. Je bent niet alleen verzekerd van een perfecte en snelle montage, maar je krijgt ook deskundig advies over de mogelijkheden. Plaats bijvoorbeeld het betaalbare HR++-glas bij het vervangen van oude beglazing. Je profiteert dan direct van een energiebesparing door de uitstekende isolatiewaarde.

Start gratis offerteaanvraag!

Vul vandaag nog het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van een glaszettersbedrijf uit de regio.