Glasschade laten repareren?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Glasschade

Glasschade kan iedereen overkomen. Misschien trapt de buurjongen per ongeval een voetbal door je ruit of kom je thuis na een avondje uit bij een ingeslagen raam. Laat glasschade in je woning zo snel mogelijk herstellen door een glaszetter. Heb je glasschade aan huis en met spoed een glaszetter nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt gratis en vrijblijvend offertes van glaszetters uit je regio. Zo word je bij schade zo snel mogelijk geholpen en blijf je niet te lang met een beschadigde ruit zitten.

24/7 Spoedservice bij glasschade

Maak bij glasschade gebruik van de 24/7 spoedservice! Dit houdt in dat de glaszetter al binnen een half uur ter plaatse is voor het herstel van je schade. Als je hiervoor een glasspecialist inschakelt krijg jij 15 jaar garantie op het geleverde werk én het materiaal. Mocht er dus alsnog schade ontstaan, dan komt de vakman dit kosteloos herstellen.

Bij glasschade in huis is een snel herstel heel belangrijk. Waarom? Omdat glasschade ook andere problemen veroorzaakt. Je verliest veel warmte en stookt dus onnodig veel. Je energierekening stijgt hierdoor snel. Daar komt nog bij dat schade het risico op vandalisme vergroot. Ook is je huis niet langer optimaal beschermd tegen inbraak: iets dat je natuurlijk zoveel mogelijk wilt voorkomen.

Lees hier meer over de glasservice.

Gratis en vrijblijvend offertes

Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40%

24/7 spoedservice

De glasservice is 24/7 bereikbaar, ook in het weekend!

Afhandeling met verzekering

Geen gedoe, de glaszetter handelt alles verder af.

Hoe ontstaat glasschade?

Glasschade heeft heel veel verschillende oorzaken. Eén van de meest voorkomende oorzaken is een ingeslagen ruit. Misschien is er een poging tot inbraak gedaan of heb je te maken met vandalen die je ruit kapotgeslagen hebben. Gelukkig is de schade in veel gevallen te verhalen bij de verzekeraar.

Dit zijn een aantal veelvoorkomende oorzaken van glasschade:

  • Vandalisme
  • Inbraak
  • Ongeluk (voetbal tegen de ruit getrapt)
  • Verkeerde plaatsing van de glasplaat

Glasschade? Schakel direct een glaszetter in!

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken!


glasschade

Wat te doen bij glasschade?

Glasschade is heel vervelend en veel mensen weten niet precies wat ze moeten doen bij glasschade. Hieronder hebben we een handig stappenplan voor je opgesteld. Zo weet je precies wat je moet doen:

  • Stap 1: 24/7 spoedservice inschakelen.
  • Stap 2: foto’s maken voor de verzekering. Vaak kun je glasschade bij je opstalverzekering claimen. Bij veel verzekeraars moet je daarvoor echter wel bewijsmateriaal indienen. Maak dus wat foto’s waarop alle schade goed te zien is.
  • Stap 3: veeg eventueel de grootste scherven bij elkaar. Dit is vooral handig als je huisdieren of kleine kinderen in huis hebt rondlopen. Door de scherven zo snel mogelijk op te vegen voorkom je verwondingen.
  • Stap 4: laat de glasschade herstellen door de glazenzetter. Als je verzekerd bent tegen glasschade dient hij de rekening direct in bij de verzekeraar, zodat jij hier niet tussen hoeft te zitten.

Glasschade herstellen

Glasschade herstel is alleen mogelijk met het vervangen van de glasplaat. De specialist voert direct een glasreparatie uit. Dat kan, doordat hij heel veel glassoorten direct op maat kan plaatsen. Heeft hij onverhoopt toch niet de juiste glassoort? In dat geval zorgt hij voor een spoedreparatie. Hij zorgt ervoor dat het raam in ieder geval wind- en waterdicht is. Bijvoorbeeld door een glasplaat over de beschadigde ruit heen te plakken. Hij komt dan terug om de glasplaat te vervangen als hij wel de geschikte glasplaat heeft.

Controleer of je verzekerd bent tegen glasschade

Als woningeigenaar heb je waarschijnlijk een opstalverzekering afgesloten. Controleer eens of glasschade hier ook onder valt. In sommige gevallen wordt glasschade bij de standaard opstalverzekering vergoed: bijvoorbeeld als je glasschade oploopt door brand, een inbraak of een ontploffing.

Andere oorzaken, zoals een bal door de ruit, zijn niet automatisch verzekerd. Hiervoor heb je een aparte glasverzekering nodig. Heb je een extra glasverzekering afgesloten, dan ben je in principe all risk verzekerd.

Schakel je een ervaren glaszetter in, dan handelt hij de rekening af met je verzekeraar. Je zit hier zelf niet tussen en hoeft je geen zorgen te maken of de schade wel of niet vergoed wordt!

Glasschade huurwoning

Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor de glasschade aan een huurwoning? Is de glasschade voor de huurder of verhuurder?

Als je in een huurhuis woont dan raden we je aan om eerst contact op te nemen met de verhuurder. Hij is uiteindelijk namelijk de persoon die verantwoordelijk is voor de kosten. Spreek daarom met de verhuurder af of je hiervoor een glaszetter kunt inschakelen. Sommige verhuurders willen zelf bepalen wie ze hiervoor inschakelen. Als jij dan al op voorhand een andere vakman inschakelt, bestaat de kans dat de verhuurder de kosten niet wil vergoeden.

Kosten nieuwe beglazing

De beste oplossing voor glasschade is nieuwe beglazing. Maar hier zitten natuurlijk wel kosten aan verbonden. Standaard dubbel glas wordt al geplaatst vanaf €65,- per m², maar dit wordt maar heel zelden meer gebruikt. HR glas kost ongeveer €70,- per m² en voor HR+ beglazing liggen de kosten nog iets hoger: rond de €75,- per m².

Wil je een nog betere isolatie realiseren? Dan is HR++ beglazing ook een optie. Dit kost gemiddeld €80,- per m². Voor triple glas moet u iets meer investeren, de prijzen hiervoor starten rond de €120,- per m².

Prijzen glasherstel

Glassoort Prijs per m²*
Dubbel glas €65,-
HR-glas €70,-
HR+ glas €75,-
HR++ glas €80,-
HR+++ glas €120,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen excl. arbeidskosten glaszetter. Vraag gratis offertes aan!

Elke glaszetter bepaalt zelf zijn uurtarief. In de avonden en weekenden betaal je vaak een spoedtoeslag. Toch raden we je aan bij glasschade direct een glaszetter in te schakelen, omdat je zo grotere schade voorkomt.

Alle informatie over prijzen van glaszetters.

spoedservice glasschade

Glasschade? Direct contact met een glaszetter!

Ook glasschade aan huis? Schakel direct een glaszetter in! Zo weet je zeker dat de schade zo spoedig mogelijk hersteld is, en jij zo snel mogelijk weer geniet van een optimale isolatie. Op zoek naar een glaszetter bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Heeft het herstel geen haast?

Bijvoorbeeld omdat je glasplaat door een lekkage kapot is gegaan? In dat geval is het ook mogelijk om het offerteformulier in te vullen. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk scherp geprijsde offertes van een glazenzetter bij jou in de buurt: gratis én vrijblijvend.