Veiligheidsglas laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Veiligheidsglas

Met veiligheidsglas verhoog je de veiligheid op verschillende manieren: je verkleint de kans op een geslaagde inbraak en verkleint de mogelijkheid op verwondingen door glasscherven. Wil jij ook veiligheidsglas in je ramen?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk een scherp geprijsde offerte van een glaszetter bij jou in de buurt: gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Op deze pagina lees je meer over veiligheidsglas: je leest waar veiligheidsglas van pas komt en hoe het werkt. Ook lees je meer over de verschillende soorten veiligheidsglas op maat.


Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas is beglazing die de veiligheid in huis vergroot. Dit doel is tweeledig: allereerst verkleint veiligheidsglas de kans op een (geslaagde) inbraak. Het is namelijk niet of lastig kapot te slaan. Dit schrikt een potentiële inbreker al snel af, waardoor ze al snel zullen verdwijnen. Zo verhoog je dus de veiligheid!

Maar veiligheidsglas heeft ook een ander doel.

Doordat het niet of nauwelijks kapot te maken is, ontstaan er ook geen scherven. Mocht er dus een ongeluk gebeuren, dan raken jij, je kinderen of huisdieren niet verwond aan de glasscherven. Hoe veiligheidsglas werkt, is afhankelijk van de glassoort die je kiest.

Glaszetter nodig?

Gratis offertes vergelijken!

Voordelen veiligheidsglas

Er zijn verschillende redenen om veiligheidsglas in huis te plaatsen. Eén van de belangrijkste voordelen is dat je beschermd bent tegen inbraak.

Dit zijn de grootste voordelen van veiligheidsglas in huis:

  • Met veiligheidsglas in de deur of ramen verklein je de kans op een geslaagde inbraak.
  • Je verkleint de kans op verwondingen door glasscherven bij glasschade.
  • Sommige soorten veiligheidsglas zijn bij brand goed bestand tegen de extreme hitte.

veiligheidsglas

Wat kost veiligheidsglas?

Wat veiligheidsglas kost, is volledig afhankelijk van het soort veiligheidsglas dat je kiest. Draadglas is bijvoorbeeld verkrijgbaar vanaf €90,- tot €250,- per m². Gehard glas is vaak iets goedkoper. Dit kost ongeveer €130,- tot €170,- per m².

Kies je liever voor gelaagd glas? De prijzen hiervoor liggen gemiddeld tussen de €100,- tot €140,- per m².

Maar dat zijn niet de enige soorten veiligheidsglas. Brandveilig glas is ook een optie: dit blijft zelfs onder extreme hitte intact. De prijzen hiervoor liggen rond de €350,- tot €600,- per m². Wil je liever inbraakwerend glas om de veiligheid in huis optimaal te vergroten? Houd dan rekening met kosten rond de €50,- tot €150,- per m².

Veiligheidsglas: prijzen

Type glas Prijs per m²*
Draadglas €90,- tot €250,-
Gehard glas €130,- tot €170,-
Gelaagd glas €100,- tot €140,-
Brandwerend glas €350,- tot €600,-
Zonwerend glas €80,-
Inbraakwerkend glas €50,- tot €150,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijs.


Vraag snel een gratis offerte met scherpe prijs aan!

Zo vind je eenvoudig en snel een betrouwbare glazenzetter bij jou in de buurt!

Gratis offertes vergelijken!

>


Soorten veiligheidsglas

Er zijn heel veel verschillende soorten veiligheidsglas. Welke optie voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van je doel en de locatie van de beglazing. Veiligheidsglas in de badkamer is vaak gehard glas. Maar veiligheidsglas in de deur is juist vaak gelaagd glas.

Je hebt de keuze uit deze soorten veiligheidsglas:

  • Draadglas: draadglas is een dubbele glassoort en heeft een metalen wapening in het midden. Hierdoor kan het niet kapotgeslagen worden: de wapening houdt de glasplaten stevig bij elkaar. Er komen dus geen scherven vrij en er kan niet ingebroken worden.
  • Gehard glas: door het unieke productieproces is gehard glas zó sterk dat het niet kapot te slaan is. Gaat het door een ongeval toch stuk, dan barst het in duizenden gladde stukjes waardoor niemand zich aan de scherven kan verwonden.
  • Gelaagd glas: bij deze glassoort worden de twee glasplaten bij elkaar gehouden door een speciale folie in het midden. Het is dus niet kapot te slaan.
  • Brandwerend glas: dit is goed bestand tegen extreme hitte. Het blijft intact en gaat niet kapot, zodat iedereen het gebouw veilig kan verlaten.
  • Zonwerend glas: dit is bewerkt met een zonwerende coating, waardoor de beglazing ongeveer 40% van de warmte filtert.
  • Inbraakwerkend glas: vergelijkbaar met gelaagd glas. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende variaties: eenzijdig of tweezijdig gelaagd glas, of glas met extra sterke folie.

Veiligheidsglas op maat

In veel gevallen zijn ramen een standaard afmeting. Deze glasplaten zijn daarom direct leverbaar, waardoor de glaszetter ze zo snel mogelijk kan plaatsen. Maar het kan voorkomen dat het formaat raam niet standaard is. In dat geval is het noodzakelijk om veiligheidsglas op maat te bestellen. Dat moet, omdat de vakman veiligheidsglas niet zelf op maat kan snijden: dit moet direct voor jou op maat gemaakt worden.

Wanneer heb ik veiligheidsglas op maat nodig?

Natuurlijk bij afwijkende afmetingen, maar ook voor bijzondere locaties. Denk aan het veiligheidsglas in een balustrade, bij wanden of op balkons. Maar ook als je veiligheidsglas wilt gebruiken in je interieur, zoals bij een glazen tafel, is veiligheidsglas op maat nodig.


Glaszetter inschakelen voor het plaatsen van veiligheidsglas?

Vraag snel en eenvoudig een gratis offerte aan van een glaszetter bij jou in de buurt.

Gratis offertes vergelijken!


Wanneer veiligheidsglas toepassen?

Er zijn verschillende locaties in en rond het huis waarbij veiligheidsglas aan te raden is. Denk bijvoorbeeld aan openslaande-, ensuite- of schuifdeuren. Zeker als je kleine kinderen of huisdieren hebt is veiligheidsglas aan te raden: een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarbij is het een slim idee om veiligheidsglas in en rond de voordeur te gebruiken, om de kans op inbraak te verkleinen.

Daarnaast wordt veiligheidsglas ook veel gebruikt bij bijvoorbeeld douchewanden en douchecabines. Mocht dit beschadigd raken, dan weet je zeker dat jij en je kinderen geen verwondingen door scherven oplopen.

In het openbaar wordt veiligheidsglas ook regelmatig toegepast. Dit is bijvoorbeeld het geval bij bushokjes en andere balustrades. In het bouwbesluit worden ook eisen gesteld aan veiligheidsglas, en kan in sommige situaties zelfs verplicht zijn.

Wanneer is veiligheidsglas verplicht?

In het bouwbesluit van 2012 is vastgesteld dat als mensen binnen 85 centimeter van het raam kunnen komen, veiligheidsglas in theorie verplicht is voor gebouwen en bouwwerken.

Maar let op: het gaat hier om de norm NEN 3569. Deze wordt verder niet door het Bouwbesluit aangestuurd en je bent dus niet verplicht om deze norm toe te passen. Of je wel of niet moet voldoen aan deze norm kan wel worden besproken tussen de betrokken partijen. Meer weten over dit bouwbesluit? Lees dan verder op bouwbesluit.com.

Veiligheidsglas dikte

De dikte van veiligheidsglas varieert en is onder meer afhankelijk van de soort beglazing dat u kiest. In de NEN 3569 norm is wel vastgesteld dat een glasplaat in buitengevels minimaal 4 millimeter dik moet zijn als de onderzijde van de glasplaat minder dan 85 centimeter boven de vloer hangt.

veiligheidsglaszetten

Veiligheidsglas plaatsen? Gratis offerte aanvragen!

Wil jij ook veiligheidsglas plaatsen in je serre of veranda?

Start gratis offerteaanvraag!

Met de hulp van een glaszetter weet je zeker dat het veiligheidsglas veilig en correct geplaatst is. Start nu je gratis offerteaanvraag! Deze aanvraag is helemaal gratis én vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.