Hulp nodig met je aanvraag?

085 005 0239

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind de beste glaszetter in Waalwijk

Kom gemakkelijk en snel in contact met glaszetters uit Waalwijk en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Glashandels Waalwijk

Top 18 glashandels in Waalwijk

Compleet overzicht van alle glashandels in Waalwijk en omgeving

Gratis offertes vergelijken Bespaar door offertes te vergelijken!

In Waalwijk zijn 18 glashandels beschikbaar. Iedere glashandel en glaszetter op Glashandelgids.nl is handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Glaszetter Waalwijk gezocht?

Omdat alle glaszetters in Nederland zijn opgenomen in deze gids vind je altijd een geschikte glaszetter voor jouw klus. Je schakelt een glashandel in voor o.a. het vervangen van enkel- en dubbel (HR++) glas. De meeste glaszetters bieden 24 uurs glasservice in het geval van spoed.

Benieuwd naar de prijzen van het vervangen of plaatsen van glas? Start nu je gratis offerteaanvraag! Je ontvangt op korte termijn diverse scherp geprijsde offertes.

Handige artikelen:

Over Waalwijk

Waalwijk is een plaats in de provincie Noord-Brabant met 31620 inwoners, bestaande uit 15674 mannen en 15946 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 43 jaar. In totaal heeft Waalwijk 14028 huishoudens. Per 1754 huishoudens is er 1 glashandel beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van de top 18 glashandels in Waalwijk en omgeving

Vraag gratis glas offertes aan


glaszetter Waalwijk

Glashandel Waalwijk: vind altijd een geschikte glaszetter!

Een glashandel in Waalwijk helpt je verder als je toe bent aan nieuw glas. Een glaszetter plaatst alle soorten glas snel en vakkundig, ook bij spoed! Je krijgt bovendien altijd een persoonlijk advies over de beste glassoort. Bijkomend voordeel: als jij je glas laat zetten door een ervaren glaszetter, krijg je garantie op het materiaal én de montage!

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over een glashandel en glaszetter. Je vindt hier handige prijsinformatie en bespaartips. Natuurlijk helpen we je ook met het vinden van de beste glaszetter met een paar belangrijke aandachtspunten.


Ervaren glaszetters!

Altijd een ervaren glaszetter bij jou in de buurt!

Gratis offertes

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen van glashandels aan.

Bespaar op de kosten!

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je op de kosten!


Glaszetter Waalwijk: de belangrijkste informatie op een rij.

 • De gemiddelde kosten van een glaszetter zijn €35,- tot €50,- per uur, maar zijn ook afhankelijk van de gekozen glassoort en de verdieping waar je nieuw glas laat plaatsen.
 • Standaard HR++ glas kost gemiddeld €140,- per m². Dit is de meest standaard glassoort die op dit moment gebruikt wordt.
 • De belangrijkste werkzaamheden van een glaszetter zijn: glas plaatsen, glas vervangen en glas repareren.
 • Glashandel inschakelen? Let dan op of de offerte helemaal compleet en duidelijk is. Een goede communicatie is belangrijk en neem altijd de garantievoorwaarden even door voor de beste vakman.
 • Het plaatsen van isolatieglas (ook wel dubbel glas genoemd) bespaart je in een vrijstaande woning tot wel €500,- per jaar!
 • Andere glassoorten waar je uit kunt kiezen zijn onder andere veiligheidsglas, zonwerend glas, speciale voorzetramen of zelfs glas in lood!


Wat kost een glaszetter in Waalwijk?

Het gemiddelde uurtarief van een glaszetter in Waalwijk ligt rond de €50,-. Maar let op: daar zitten de kosten voor de beglazing nog niet bij inbegrepen! Kies je voor HR++ glas, wat tegenwoordig de meest standaard glassoort is in Nederland, dan ligt de prijs rond de €140,- per m².

Wat betekent dit?

Als jij in een 2 onder 1 kap woning woont en daarbij ongeveer 35 m² aan glas wilt vervangen, dan liggen de gemiddelde kosten rond de €4.400,- tot €4.900,-. Ten opzichte van enkel glas gaat je isolatiewaarde er wel enorm op voorruit: je bespaart tot wel €400,- aan energiekosten per jaar!

Glashandel: kosten 2024

Woningtype Ramen in m² Prijzen bij plaatsen HR++ glas* Besparing (vergeleken met enkel glas)
Appartement 15 m² €1.800,- tot €2.200,- €200,-
Tussenwoning 20 m² €2.500,- tot €2.800,- €250,-
Hoekwoning 30 m² €3.500,- tot €4.000,- €300,-
2 onder 1 kap 35 m² €4.400,- tot €4.900,- €400,-
Vrijstaande woning 50 m² €6.500,- tot €7.000,- €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De prijzen verschillen per vakman.

Uurtarief glaszetter Waalwijk

Per uur of per m² Gemiddelde prijzen*
Per uur €35,- tot €50,-
Per m² €45,- tot €75,-

Glaszetter uit Waalwijk nodig?

Vraag gratis offertes aan en kom in contact met een glashandel in de buurt!
Start gratis offerteaanvraag!


Wat beïnvloedt de prijs van de glaszetter?

De kosten voor het plaatsen van glas verschillen per situatie. Dat komt omdat de kostprijs afhankelijk is van een aantal factoren. Het uurtarief van de glaszetter speelt hier natuurlijk een grote rol in, net zoals de prijs van de glassoort.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met eventuele voorrij- en afvoerkosten. Deze verschillen per glashandel in Waalwijk. Maak je met spoed gebruik van de glasservice? Houd dan ook rekening met een spoedtoeslag: de glasservice is vaak iets duurder in het weekend en in de avonduren.

 • Het uurtarief: elke gelaszetter bepaalt zijn of haar eigen tarief. De gemiddelde kosten liggen rond de €35,- tot €40,- per uur.
 • De gekozen glassoort: voor isolatieglas (HR++) betaal je vanaf €140,- per m², maar de prijzen verschillen per glassoort.
 • Spoedtoeslag: bij spoed wordt er een toeslag gerekend. Gemiddeld is dit 30% van het totaalbedrag, maar het kan ook hoger oplopen.
 • Welke verdieping: bij het plaatsen van glas op de eerste verdieping of hoger betaal je een toeslag. Hiervoor is namelijk extra materiaal nodig zoals ladders en steigers.
 • Totaal aantal vierkante meters: hoe meer glas je laat plaatsen, hoe lager de prijs per vierkante meter. Het is dus goedkoper om alle glas in één keer te vervangen dan eerst een deel te vernieuwen.
 • Extra opties: soms zijn er nieuwe kozijnen nodig, of moeten oude houten kozijnen hersteld worden. Hiervoor betaal je een meerprijs.

glasschade Waalwijk

Wat doet een glaszetter in Waalwijk?

Glaszetters houden zich bezig met verschillende werkzaamheden. Ze informeren je over de vele mogelijkheden en geven een persoonlijk advies als jij je isolatie wilt verbeteren.

Dit zijn de drie meest belangrijke werkzaamheden van een glaszetter in Waalwijk:

 • Glas plaatsen: een glazenzetter is ervaren in het plaatsen van heel veel verschillende soorten glas, van enkel glas tot glas in lood en alles daartussenin. Ze geven je ook een persoonlijk advies als je twijfelt over de juiste glassoort.
 • Glas vervangen: wil jij de veiligheid of de isolatie in huis verbeteren, dan is het slim om het glas te vervangen. Vakmannen doen dit snel en vakkundig, zodat er geen beschadigingen ontstaan. Bovendien krijg je tot wel 15 jaar garantie op glas en montage!
 • Glasreparatie: bij schade aan je ramen is het belangrijk om met spoed een glasservice in te zetten. Zo voorkom je te veel warmteverlies en voorkom je dat iemand zich verwondt aan de glasscherven.

kosten glaszetter

Glaszettersbedrijf Waalwijk: waarop letten bij het inschakelen?

Op zoek naar glaszetters in Waalwijk? Er zijn heel veel glashandels te vinden: hoe weet je zeker dat je te maken hebt met een betrouwbaar glaszettersbedrijf? Hieronder geven we je graag een paar handige tips, zodat je weet waar je op moet letten.

Over het algemeen geldt: hoe completer de offerte, hoe betrouwbaarder het glaszettersbedrijf. Kijk of er een goede communicatie is en of je een duidelijk beeld krijgt van de (verwachte) kosten.

1. Inzicht in kosten van glashandel

Als je de offertes ontvangt dan raden we je aan om eerst te kijken of je duidelijk inzicht krijgt in de kosten van de glashandel. Over het algemeen geldt: hoe completer het kostenplaatje, hoe betrouwbaarder deze is. Komen er nog kosten bij, zoals de huur van een steiger of eventueel het herstellen van houtrot, of zitten deze bij de prijs inbegrepen?

2. Ervaren glaszetter?

Voor sommige specifieke werkzaamheden is het belangrijk te kiezen voor een glaszetter met ervaring. Denk bijvoorbeeld aan glaszetten van glas in lood of ander interieurglas. Wil je zeker weten dat je te maken hebt met een ervaren glaszetter, kijk dan ook eens of de glaszetters beschikken over één of meerdere keurmerken.

3. Goede communicatie?

Een goede eerste indruk is heel belangrijk: let ook of glaszettersbedrijven goed communiceren en duidelijke prijsafspraken maken. Is de communicatie niet goed, vertrouw dan op je gevoel en zoek verder naar een glaszettersbedrijf in Waalwijk die wel goed communiceert over zowel garantievoorwaarden als de prijsafspraken.

4. Garantievoorwaarden van de glashandel

We raden je altijd aan om ook de garantievoorwaarden van de glaszetter door te nemen. Betrouwbare glaszetters bieden garantie op zowel het glas als de montage! Bij sommige glashandels loopt deze garantie door tot wel 15 jaar na plaatsing! Kies dus zeker voor een glashandel met gunstige garantievoorwaarden.

5. Glasservice Waalwijk: hoe snel ter plaatse bij spoed?

We raden je altijd aan te kiezen voor een glashandel in Waalwijk, zodat je zeker weet dat de vakman snel ter plaatse is bij spoed. Als je belt met de glashandel, vraag dan zeker na hoelang het duurt. In de meeste gevallen zou een glaszetter al binnen een half uur ter plaatse moeten kunnen zijn. Je wilt ’s avonds natuurlijk niet 4 uur moeten wachten voordat jouw schade hersteld wordt!

6. Wel of niet afhandeling met verzekering?

Veel glashandels in Waalwijk zorgen zelf voor de afhandeling met je verzekeraar. Dit scheelt jou heel veel waardevolle tijd en energie! De afhandeling met de verzekering kan namelijk een lang en stressvol proces zijn. Kies je voor een vakman die dit zelf afhandelt dan hoef jij er niet tussen te zitten. Bovendien hoef je in veel gevallen de kosten niet eerst zelf te betalen.

glas plaatsen Waalwijk

Dubbel glas Waalwijk

Wanneer iemand het heeft over dubbel glas in Waalwijk, dan gaat het meestal om isolatieglas. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daar tussenin een spouw, gevuld met edelgas. Dit zorgt voor een nog betere isolatie dan traditioneel dubbel glas, waarbij de spouw gevuld was met stilstaande lucht! Bij HR++ glas is ook nog een warmtewerende folie aangebracht op het raam. Deze zie je niet, maar zorgt ervoor dat je nog minder warmte verliest. De isolatiewaarde van glas noemen we ook wel de U-waarde: hoe lager deze waarde, des te beter de isolatie. HR++ glas heeft een U-waarde van 1,1 tot 1,2 W/m²K.

Wat zijn de voordelen van isolatieglas?

Isolatieglas zorgt voor minder warmteverlies, waardoor je minder energie verbruikt. Hierdoor daalt je energierekening en stijgt je wooncomfort. Want het is altijd een aangename temperatuur in huis! Je draagt hierdoor ook bij aan een beter milieu (want je hebt minder CO2-uitstoot) en je woning stijgt in waarde!

Een belangrijk bijkomend voordeel, is dat dubbel glas ook beter beschermd tegen inbraak. Je kan namelijk niet zomaar makkelijk een ruitje in tikken bij dubbel glas.

Wat kost dubbel glas?

De kosten voor dubbel glas beginnen rond de €130,- per m². Dit is standaard HR-glas met een isolatiewaarde van 1,7 tot 2,0. Tegenwoordig wordt er standaard HR++ glas gebruikt omdat dit nog beter isolerend werkt. De kosten hiervan liggen rond de €140,- per m². Dit is allemaal inclusief de arbeidskosten én de materiaalkosten. Wil je het huis nog beter laten isoleren, kies dan voor triple glas: dit kost vanaf €180,- per m². Houd er wel rekening mee dat de kosten vaak een stuk hoger uitvallen, omdat niet alle kozijnen geschikt zijn voor driedubbel glas. Dit houdt in dat je dus ook de kozijnen moet vervangen.

Kosten dubbel glas Waalwijk in 2024

Glassoort U-waarde Materiaalkosten per m² glas Arbeidskosten glaszetter Overig (o.a. voorrijkosten) Totaalprijs per m²*
HR glas 1,7 tot 2,0 W/m²K €70,- €50,- €10,- €130,-
HR+ glas 1,3 tot 1,6 W/m²K €75,- €50,- €10,- €135,-
HR++ glas 1,1 tot 1,2 W/m²K €80,- €50,- €10,- €140,-
HR+++ glas 0,5 tot 1,2 W/m²K €120,- €50,- €10,- €180,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m². De prijzen verschillen per glasspecialist.

Dubbel glas plaatsen, wat doet de glaszetter?

Wil je dubbel glas plaatsen?

Het glaszetten in Waalwijk gaat dan als volgt te werk:

 • Stap 1: glas verwijderen. Dit gebeurt heel voorzichtig. Door eerst de kit te verwijderen kan de glaszetter de ruit gemakkelijk verwijderen.
 • Stap 2: voorbereiding. Daarna maakt de glazenzetter de sponning goed schoon. Dit betekent dat hij oude verf- en kitresten verwijdert en eventueel houtrot herstelt.
 • Stap 3: glas plaatsen. Met behulp van glasband en steunblokjes zorgt de vakman ervoor dat de druk op het glas eerlijk verdeeld wordt. Dit voorkomt lekkages in de toekomst!
 • Stap 4: de afwerking. Tot slot werkt hij de ruit netjes af. Hij plaatst de glaslatten terug en kit het raam helemaal netjes af.

soorten glas

Welke soorten glas zijn er nog meer?

Natuurlijk biedt een glashandel in Waalwijk nog veel meer verschillende glassoorten aan! Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor veiligheidsglas, om zo de veiligheid in huis te vergroten. Of isolatieglas om te besparen op de energiekosten. Hieronder vind je een overzicht van alle andere glassoorten die je kunt kiezen.

 • Enkel glas: door de slechte isolatiewaarde wordt dit alleen nog gebruikt ter vervanging van oud enkel glas of als interieurglas. De kosten liggen rond de €100,- per m².
 • Matglas: dit verhoogt de privacy in huis omdat buitenstaanders niet meer zomaar naar binnen kunnen kijken. Ook een goede optie voor in bedrijvenpanden waar privacy belangrijk is! De prijzen variëren van €110,- tot €195,- per m².
 • Glas in lood: dit zijn verschillende stukken gekleurd glas in loodlijsten. Glas in lood ziet er prachtig uit en wordt veel gebruikt bij klassieke woningen. De prijzen liggen rond de €300,- per m².
 • Voorzetramen: dit is een glasplaat die tegen het bestaande raam wordt geplaatst. De prijzen liggen rond de €120,- per m².
 • Geluidswerend glas: door de hoge isolatiewaarde heb je minder geluidsoverlast in huis. Voor geluidswerend glas betaal je ongeveer €105,- per m².
 • Inbraakwerend glas: ook wel veiligheidsglas genoemd. Doordat de glasplaat heel sterk is, of samengehouden wordt met folie is het onmogelijk om een ruit open te breken. De kosten liggen tussen de €50,- tot €150,- per m².
 • Draadglas: hierbij zit er tussen de twee glasplaten een metalen raster, wat de kans op inbraak verkleint. Dit kost ongeveer €90,- tot €250,- per m².
 • Gelaagd glas: hierbij worden de twee glasplaten samengehouden door een sterk folie. Er komen dus geen scherven vrij bij schade. Je betaalt hiervoor ongeveer €100,- tot €140,- per m².
 • Gehard glas: door een speciaal productieproces is gehard glas in de praktijk niet stuk te slaan. Barst het toch, dan valt het uiteen in duizenden kleine, gladde stukjes glas waardoor niemand zich verwondt. De kosten variëren van €130,- tot €170,- per m².
 • Brandwerend glas: dit is hittebestendig en zorgt ervoor dat je in geval van brand, het pand veilig kunt verlaten. Dit kost ongeveer €350,- tot €600,- per m².

Prijzen per glassoort

Glassoort Gemiddelde prijs per m²*
Enkel glas €100,-
Matglas €110,- tot €195,-
Glas in lood €300,-
Voorzetramen €120,-
Zonwerend glas €125,-
Geluidswerend glas €105,-
Inbraakwerkend glas €50,- tot €150,-
Draadglas €90,- tot €250,-
Gelaagd glas €100,- tot €140,-
Gehard glas €130,- tot €170,-
Brandwerend glas €350,- tot €600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en de montage. De prijs varieert per glasspecialist.

Subsidie op isolatieglas in 2024?

Goed nieuws: bij het plaatsen van isolatieglas krijg je in 2024 een subsidie van €23,- per m² aan geïsoleerd glas. Dit is de ISDE (de Investerigssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing). De voorwaarde is dat je minimaal 8 m² aan glas laat plaatsen met een minimale isolatiewaarde van 1,2 W/m²K. Dat betekent minimaal HR+++ glas. Houd er rekening mee dat de subsidie wordt berekend over maximaal 45 m² glas. Over de rest van je beglazing wordt geen subsidie gegeven.

Altijd een geschikte glashandel bij jou in de buurt!

Via deze bedrijvengids vind je een complete lijst van glashandels in Nederland. Als jij een gratis offerteaanvraag doet weet je zeker dat je offertes ontvangt van glashandels in Waalwijk. Bij spoed kan er een glaszetter snel komen voor een reparatie.

Een bijkomend voordeel van een glashandel in de buurt, is dat er vaak veel verschillende soorten glas op maat leverbaar zijn! Zo hoef je nooit lang te wachten tot een vakman jouw raam komt vervangen.

glaszetters Waalwijk

Ervaren glaszetter Waalwijk nodig? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij je glas in huis vervangen? Vind snel en gemakkelijk een glashandel in jouw regio! Door een glaszetter uit Waalwijk in te schakelen ben je verzekerd van een juiste plaatsing, gedegen advies en snelle reparatie.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de gratis offertes en bespaar op de kosten! Uiteraard zijn er geen verplichtingen aan verbonden, dus je zit nergens aan vast. Er is altijd een glashandel bij jou in de buurt.

Gratis offertes vergelijken!